Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

Zomerse tips en trucs om je zouten (mineralen) op peil te houden

Rineke van den Berg - Thursday, September 01, 2016


Zomerse tips en trucs

Doordat we tijdens het warme weer veel zweten (lees afkoelen)  verliezen we veel “zouten”, essentiële mineralen. Dit tekort kan zich uiten in diverse klachten; van krampen tot hartproblemen. Immers het meest belangrijke mineraal bij al deze klachten is magnesium.
Magnesium is bij uitstek ‘het’ hartmineraal, verhelpt instant verkrampte spieren en laat u rustiger slapen. De beste manier om Magnesium binnen te krijgen is transdermaal (via de huid).

Vochtophopingen in de voeten/benen of handen: drink en beweeg voldoende. Neem in uw fles met water (liefst een glazen fles! ) een paar korrels Keltisch zeezout of een sole oplossing. Is trouwens altijd goed om de mineraalbalans goed te houden.
Beweeg en houd de vochthuishouding in beweging. Blijven de voeten en of handen toch dik dan kan dr. Schüssler celzout nummer 8 Natrium chloratum een grote hulp zijn. Dit celzout reguleert de water- en warmtehuishouding  en vormt alle slijmvliezen. Verzorgt de stofwisseling van alle niet goed doorbloede lichaamsdelen (banden, pezen, ogen, kraakbeen, tussenwervelschijven). Neem over de dag 3 x 3 smelt tabletjes in en/of  maak een papje van deze tabletjes en breng het op de aangedane plaats aan.
Ook omslagen met Zweedse kruidenbitter kunnen goed werken.

Vitamine B12 (Methyl, Adenosyl en foliumzuur) zijn niet alleen een probaat middel tegen vermoeidheid en heel veel andere klachten, maar kunnen ook het steken van muggen voorkomen! 

Eet voldoende verse BIO groenten, het lekkerste en beste natuurlijk zo van het land. De goede vetten zoals kokosolie en hennepzaadolie (perfecte combi van de omega’s). Bewaar de hennepzaadolie in de koelkast. 

Blijf vooral voldoende water drinken met als toevoeging wat sole oplossing. 

Was jezelf met een goede zeep, Aleppo is een goed en beproeft product. Gebruik geen bodylotions, deze blokkeren de huidfuncties waardoor je het enorm benauwd kan krijgen. 
Zweet je niet gemakkelijk? Ontlast de huid dan met een scrub van Engels bitterzout

Suikers vertragen de lymfestroom en dus ook de vochthuishouding. Laat suikers voor wat ze zijn en kies liever voor goede kruiden thee. Indian Melange is een prima thee die vooral met het warme weer de weerstand op pijl houdt, mineralen toevoegt en heerlijk weg drinkt! Ook koud met wat citroensap een traktatie!

Verse munt thee, lekker fris maar haal het uit eigen tuin of pot. Op de terrassen wordt er vaak verse munt met pesticiden geserveerd. De munt wordt vaak namelijk niet gewassen! 
Thee van de reguliere merken bevat suikerkorrels met smaakstoffen! Neem liever losse thee dan kan je zien wat je koopt!