Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

Zijn multi-vitamines weggegooid geld?

Rineke van den Berg - Thursday, October 06, 2016De meest zuivere en natuurlijke supplementen vind je gewoon in de natuur! 
Er is geen ander voedingsmiddel wat zo fantastisch en volledig kan aanvullen als Moringa Oleifera bladpoeder. Een kind van 4 jaar kan met water en 25 gram Moringa Oleifera bladpoeder een gezond leven leiden. En weet je waar het o.a. groeit? Jawel, in het noodlijdende Afrika. Honger kan per direct de wereld uit met Moringa Oleifera, de wonderboom. Er is werkelijk geen enkel voedingsmiddel dat zo veelzijdig en compleet is dat iedereen hiervan op de hoogte moet zijn!

Ook hier in Nederland zijn mensen ondervoed hoewel ze voldoende vulling binnenkrijgen. Dus eigenlijk kan je zeggen dat ook hier in ons welvarende Nederland een grootschalige hongersnood heerst. Supermarkten vol met vulling, maar weinig of geen voedingstoffen. 

In mijn praktijk
In mijn praktijk verschijnen vaak cliënten met tassen vol voedingssupplementen, of ik deze wil uittesten? 

Maar natuurlijk! Dat is mijn werk, mijn missie. Maar al te vaak test ik vele vitamines en multi’s in de prachtigste potten en verpakkingen met leuzen zoals: mannen multi, goed voor het libido of 50 plus multi-vitamines – mineralen speciaal voor de vrouw, helpt je door de overgang. Maar ze testen vaak niet goed. Jammer van je geld!

Dan hebben we ook nog een speciale actie dat als je één verpakking koopt, krijg je er twee cadeau! Wat een feest! Je slaat in voor het hele jaar, want ja ik ben nog jarenlang boven de 50 en die overgang duurt zeker 10 jaar. 
Je hebt zeker nog niet op de verpakking gekeken? Probeer het maar met een leesbril of een loeplamp. In het meest kleine lettertype kan je misschien de inhoud van dit wondermiddel lezen. Ingrediënten met vreemde chemische benamingen die je niet eens kent en wellicht ook niet wil leren kennen. Een paar procenten zijn maar echte vitamines en mineralen, vaak synthetisch nagemaakt. 

Zijn multi-vitamines weggegooid geld?
De vraag is of ons lichaam al deze nepstoffen wel herkent als gezond en er wat mee kan? 
Waarom werkt het dan toch voor sommigen? Reclame doet veel, als je maar lang genoeg dezelfde boodschap verkondigt gelooft bijna iedereen het! Hier hebben we dan te maken met het placebo effect.

Jij bent uniek
Ik begeef me werkelijk op glad ijs, vergeef me dat ik jullie ontgoochel. 
Maar besef dat niet iedereen hetzelfde is en dat we allemaal unieke individuen zijn. Ook de leefomstandigheden maken hoe gezond jouw lichaam en geest zijn!
Jouw gezonde voeding, ook geestelijke voeding (denk aan tv en krant), beweeg je veel in de natuur of zit je alleen maar thuis? Voel je je eenzaam of heb je liefdevolle mensen om je heen? Ben je een doemdenker of een optimist en alle variaties daartussen? Heb je veel stress en maak je je zorgen of maak je jezelf niet zo druk? Welke conflicten en trauma’s heb je meegemaakt? Hoe was je opvoeding? Enz….
Werkelijk alles heeft met alles te maken! Ieder mens is gelukkig zeer uniek en behoeft ook een andere aanpak van aanvullen van simpelweg dat ene supplement, als ze al nodig zijn…..
Ik ben er van overtuigd dat goede voeding alles is. 
Helaas leven we in een maatschappij waarbij we lastig aan gezonde producten kunnen komen. Beter vanuit je eigen volkstuintje of uit een goede natuurvoedingswinkel waar vaak veel kennis aanwezig is.
Vraag jezelf af of je al die supplementen echt nodig hebt of dat je deze kan verplaatsen naar het klein chemisch afval? 
Heb je hulp nodig bij het uitvinden welke wel bij je passen en werkelijk nodig zijn? Maak een afspraak voor een kort testconsult bij ons in de praktijk. 

Alleen het beste is goed genoeg!
Vaak test ik op hoge doseringen vitamines of mineralen, meestal van natuurlijke oorsprong of zo dicht als mogelijk. Ook dit is voor ons als Sundancer een grote uitdaging, vergt veel (voortschrijdend) inzicht en onderzoek. Altijd doen we ons best om het beste van het beste in huis te halen. Vaak lukt dat heel goed, maar ook moeten we helaas concluderen dat sommige middelen te weinig doen, hier nemen we dan ook afscheid van. 
Soms is het ook zo dat bepaalde middelen duiden op een disbalans die in het lichaam aanwezig is. De oplossing is dan bijvoorbeeld suikers vermijden. Zo werk je op een natuurlijke wijze aan de reset van jouw lichaam en aan jouw gezondheid. 

Ik wens jou en je geneesheer/ vrouw een fantastische samenwerking toe….jouw leven lang!

Met Stralend gezonde groet
Rineke van den Berg
Green Force of life - Moringa oleifera bladpoeder
Er is geen ander voedingsmiddel, drank of olie, die jouw lichaam zo krachtig kan voorzien van zoveel vitale stoffen, vitamines, mineralen, aminozuren, oliën en antioxidanten voor een natuurlijke en stralende gezondheid als de Moringa Oleifera boom. “De wonderboom” en “de vitaminerijkste plant” van planeet aarde!
  • Dubbel zoveel proteïnes als soja,
  • zevenmaal zoveel vitamine C als sinaasappels,
  • viermaal zoveel vitamine A als wortelen,
  • driemaal zoveel ijzer als spinazie,
  • viermaal zoveel calcium als melk en
  • driemaal zoveel kalium als bananen,
  • een grote hoeveelheid aan natuurlijke chlorofyl en magnesium
  • en een hoog gehalte aan de gezondheid ondersteunende Omega-3 vetzuren.
Dat wil zeggen: Wordt er in jouw dagelijkse voeding, ondanks dat er vele eiwitten inzitten, één aminozuur gemist, dan wordt de werking van de andere aminozuren in dezelfde verhouding gehinderd.

Onze Green force of life, Moringa Oleifera bevat de recent ontdekte transmitterstof zeatine, die het mogelijk maakt om alle vitamines, mineralen en aminozuren zo te sturen, dat ze precies daarheen gebracht worden, waar ze nodig zijn en waar ze dan in de lichaamscellen naar binnen gesluisd en gebruikt kunnen worden. 

Naast het aanleveren van deze voedingsstoffen zorgt Moringa Oleifera ook voor een bekrachtiging van alle voeding die je tot je neemt.
Moringa Oleifera wordt op de Filippijnen ook “Mother’s best friend” genoemd.