Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

SUNFOODS: ZONNEKRACHT IN JE LIJF - BIETENPOEDER

Rineke van den Berg - Friday, September 18, 2015


Waar doen rode bieten je aan denken? 
Ja, natuurlijk aan hart en bloedvaten! 
Door het eten van veel (energierijke) groenten kan je je lichaam en geest herstellen en balanceren. Elke groenten heeft een specifieke werking. Dat kan je zien aan de vorm van de groenten. Kijk maar naar de rode biet!  
Rode bietenpoeder levert je het hele scala aan mineralen, vitamines en phyto-therapeutische bestanddelen die jou helpen om je lichaam krachtiger te maken!

Rode bietenpoeder
Rode biet is een grote bron van ijzer en mineralen (o.a. foliumzuur) die belangrijk zijn voor het normaal functioneren van een normale bloedsamenstelling en bloeddruk.

Het eten van rode biet kan mogelijk helpen om vermoeidheid te bestrijden en is werkzaam tijdens een energieke overbelasting gedurende periodes van fysieke of intellectuele prestaties. Het is dan ook zeer geschikt voor sporters om rode biet te consumeren voor de krachtsinspanning, want mogelijk verbetert het prestatievermogen en geeft weerstand tegen inspanning. 

Rode biet wordt ook gebruikt als een ondersteunende voeding bij de behandeling van leverziekten en leververvetting. Draagt bij tot een normale maagfunctie. Door het hoge gehalte aan magnesium en ijzer draagt het mogelijk bij aan het versterken van de lichaamsconditie en kan bijdragen aan een sneller herstel na ziekte en vermoeidheid. 

Door het hoge gehalte foliumzuur mag de rode biet niet ontbreken in het dieet van zwangere en zogende vrouwen.