Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

ENGELSE ZIEKTE BIJ KINDEREN? D3 TEKORT!

Rineke van den Berg - Friday, November 13, 2015


Engelse ziekte
Rachitus of wel Engelse ziekte komt steeds vaker voor bij jonge kinderen. Waarom? Al deze kinderen hebben een tekort aan vitamine D3. De kinderen van deze moderne tijd spelen niet zo vaak meer buiten en ook aan volwaardige voeding en de juiste vetten, waar van nature vitamine D3 inzit, ontbreken. 

De vieze lepel levertraan was vroeger een “must” in de winter. Kinderen die toch botvergroeiingen kregen werden in hun nakie in de zandbak en in de zon gezet. Deze methode werkte absoluut!

Kinderen
Kinderen moeten heerlijk in de zon te spelen, ook op het schoolplein zonder de verplichte zonverzorging die de aanmaak van vitamine D3 blokkeert. Kinderen mogen weer blij zijn in de zon en daar spelen, zonder de angst die nu overheerst. 
Baby’s en kinderen behoeven dus een aanvulling van deze belangrijke krachtbron voor de aanmaak van botcellen, de weerstand en voldoende positieve zonnekracht. 

Is jouw kind steeds maar moe en lusteloos….een eventuele aanvulling van D3 kan helpen!
Zelfs bij groeipijnen kan een aanvulling van vitamine D3 een grote hulp zijn. Het beste kan de pijn per direct bestreden worden door het inwrijven van de benen met Dr. Magnesium olie

Hoe krijgt jouw baby of kind toch op een natuurlijke wijze voldoende vitamine D3 binnen? 

  • Geef baby’s zo lang als kan moedermelk (niet verwarmen in de magnetron)
  • Wen kinderen aan roomboter, liefst bio gras boter. Boordevol met D3
  • Voeg aan de groenten een klontje roomboter of kokosolie toe. Vetten activeren de opname van vitaminen. 
  • Kies voor rauw-melkse boerenkaas (biologisch- bio dynamisch). Boordevol met de juiste vitamine en eiwitten. 
Baby’s doen het heel goed op borstvoeding en ontvangen daarin veel vitamine D3, mits de moeder voldoende binnenkrijgt natuurlijk. Door de flesvoeding kan er een druppel vitamine D3 Vitals (speciaal voor kinderen en 100% natuurlijk) worden toegevoegd. 
Later als de kleintjes groter worden, kunnen ze de druppels gemakkelijk innemen via het eten! 
Bonusan’s vitamine D3, 30ml bevat wel 700 druppels à 300 IE. Voor een baby is één druppel voldoende. Van 1 jaar tot 5 jaar is een dosering van 2 tot 3 druppels voldoende.

De basis van deze olie is alleen een zuivere olijfolie, dus geen conserveermiddelen.