Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

Cosmeminderen en parfuminderen

Rineke van den Berg - Wednesday, August 16, 2017


Kan jij soms ook helemaal onpasselijk worden van alle synthetische parfumwalmen?
Het lijkt er op of men door al die bedwelmende geuren hun ware menszijn niet willen laten tonen. Ik denk een soort van in sluiers hullen en het verhullen van de werkelijkheid.
Evenals de lagen make-up die als maskers worden aangebracht. Parfuminderen, cosmeminderen zijn sleutelwoorden in deze chaotische tijden, immers hoe kan je nu werkelijk zien en ruiken of je de partner van je leven hebt ontmoet? Bewezen is dat als jouw partner niet meer lekker ruikt (dus gewoon naar zich- of haarzelf) het einde van de relatie in zicht is. Toch laten de reclames ons iets anders zien......
Wij hebben namelijk ook net als de dieren een instinct die geuren en gevoelens laat samensmelten. Dit geurgeheugen is iets wat elk mens in zich heeft. Denk er maar eens aan hoe het bij oma in de keuken rook, of die geurende roos die je van je geliefde kreeg.
Echte natuurlijke geuren zijn niet alleen maar met de neus waar te nemen, maar doen ook werkelijk wat met jouw onderbewustzijn. De geur van groen gras laat je verlangen naar die geweldige wandeling in de natuur. Zo heeft iedereen zijn/haar eigen geur herinneringen. Natuurlijke geuren zoals etherische oliën zijn de meest natuurlijke geuren die er bestaan. Ze verzorgen en ontgiften de huid op diep niveau en brengen balans in ons leven. 
Voeg maximaal 3% toe aan je eigen gemaakte olie of crème, anders wordt het te veel voor je huid en kunnen er irritaties ontstaan. De enige twee etherische olien waarbij dat wel kan is Lavendel olie en Teatree olie. 

 
Besef dat jouw huid een tweede mond is en dat allerlei chemische stoffen door de huid worden opgenomen en dus jouw gezondheid kunnen schaden.
Met de moderne mondverzorging is het helemaal droevig gesteld! In de mondholte (mondslijmvlies) worden belastende stoffen nog beter en sneller opgenomen als door de huid. Kies daarom altijd voor een fluorvrije tandpasta.
Na een lange weg van (onder)zoeken en vinden hebben we deze twee tandpasta’s; dr. Schussler en de Biodent uitgeroepen als uitmuntend.  
 
Doorbreek de “musthave’s maatschappij” en versimpel eenvoudig je leven. Jij bent de baas over jouw lichaam.
Met een eenvoudige tandenborstel een stukje Aleppozeep en een potje WHoly Oly kan je hele de wereld aan!