Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

BEN JIJ OOK ZO MOE?

Rineke van den Berg - Friday, November 13, 2020


BEN JIJ OOK ZO MOE? 

Ben jij of je kind ook zo moe van alle maatregelen en de gevolgen hiervan. Pittige tijden voor allemaal, maar hoe hou je je hoofd boven water? Kan jij en je hele familie toch in je kracht staan, ondanks alle spanningen? Spanningen die op het wereldtoneel zijn, maar zeker in het dagelijks leven. 
Voor juist gevoelige kinderen zijn al die nieuwe regels een ramp. Vader en moeder die thuis werken. De druk van buitenaf, weinig of geen geen ontspanning, geen bezoekjes meer aan opa en oma.
Met als gevolg dat jij en je kind zich moe voelen. Kinderen kunnen gemakkelijk het vertrouwen in de wereld en zichzelf verliezen. Kunnen zich daardoor zich waardeloos en depressief voelen. Kortom een diagnose die regulier niet als zijnde een B12 tekort wordt opgemerkt, maar het wel kan zijn.

B12 tekort aanvullen helpt - waargebeurd verhaal
Er komt een moeder met een haar zoon van 8 jaar bij me voor consult. Het testen ging al vrij moeizaam, het jongetje zag er bleek en uitgeput uit en hing bij moeder op schoot. Ik vroeg aan hem; hoe voel je je? En hoe gaat het op school? Met flauwe ogen keek hij me aan en zei dat iedereen op school door hem heen liep en dat hij weggeduwd werd bij het spelen. Vaak werd hij gepest door andere jongens die hem uitscholden voor mietje en meisje. De lessen waren moeilijk voor hem en graag keek hij naar buiten, naar de lucht en de wolken.
Uit de VAS - test in mijn praktijk bleek dit jongetje een groot tekort te hebben aan vitamine B12. Moeder wilde hier direct mee starten. Nog voor ze de deur uit waren vroeg de jongen al om een dosering B12 in te willen nemen. Blijkbaar voelde deze vitamine zo goed dat hij de nood ervan ervaarde in zijn lichaam en geest.

Fantastisch nieuws!
Na enkele weken belde de moeder op met de mededeling dat het veel beter met haar zoon ging en wat zeer opmerkelijk was is dat de meester belde of haar zoon bijles had gehad… of therapie volgde om zich beter te kunnen concentreren. Het mooiste vond ik nog dat hij niet meer gepest werd. Niet omdat hij terug ging vechten, maar omdat hij meer in zijn kracht stond en dat ook uitstraalde.
Nee beste meester, niets van dit alles, zo zei de moeder, mijn zoon had een vitamine B12 tekort. De meester vond het opmerkelijk maar was wel blij dat zijn leerling zo opgeknapt was.

Hoe herken je dat je kind een mogelijk vitamine B12 tekort heeft?
* Vermoeid uit school komen en met tegenzin naar school gaan.
* Moeizaam contact maken met andere kinderen, dus een sociaal arm leven.
* Liever alleen zijn, maar zich toch eenzaam en verlaten voelen
* Spraakachterstand of andere spraakproblemen (bv niet uit de woorden kunnen komen, delen van de zin inslikken of niet goed uit
   kunnen spreken.
* Slechte leerprestaties door concentratieverlies.
* Taalachterstand,
* Pessimisme; nergens zin in hebben.
* Gebrekkige motorische vaardigheden.
* Een bleke huid tot grauw aan toe.
* Het ontbreken van voldoende spierkracht. Daardoor gaat sporten vaak ook niet goed.
* Bleek tandvlees, het ontbreken van de roze kleur.
* Trek in vlees of vleeswaren hebben.
* Nog vermoeid blijven na een goede nachtrust.

Jouw kind voelt zich moe en verliest het vertrouwen in zichzelf en de wereld, voelt zich waardeloos en depressief. Kortom een diagnose die regulier niet als zijnde een B 12 tekort wordt opgemerkt.
Vaak zien we dat een goede aanvulling van {vitamine B12} snel resultaten geeft, wat zich uit in een vrolijker kind die meer vertrouwen krijgt in zichzelf en de omgeving, maar zeker meer in zijn/ haar kracht komt te staan!

"Ik wens dat alle kinderen in hun kracht mogen staan en vooral bestaansrecht hebben in deze vaak onmogelijke wereld, maar vooral lekker eigen-wijs blijven… want dat is wie ze werkelijk zijn. Hun stem mag ook gehoord worden".....Rineke