De Kleine Alchemist

De kleine alchemist, dat ben jij! Jij kunt jouw gezondheid in eigen hand nemen, gewoon met gezond verstand en creatiekracht. Of het nu gaat over huid- en haar verzorging of over het maken van je eigen gezondheidsmiddelen.

De kleine alchemist laat het je allemaal zien en legt het op heldere wijze uit zodat jij het thuis ook kunt. Niet alleen werkzaam, maar ook zeer voordelig om alles zelf te maken. En wie weet kun je anderen daar ook mee helpen en enthousiasmeren!
 
Hoe leuk en ontspannen is het om, als een echte alchemist, alles zelf te leren maken zoals:

 • Huidverzorging voor gezicht en lichaam 
 • Zalven voor stramme spieren en tegen pijn. 
 • Haarverzorging 
 • Tandpasta 
 • Mondwater 
 • Huisapotheek, zelfzorg middelen:
  • Hoestsiroop en detoxelixer.        
  • Capsuleren van kruidenmengels 
 • Deodorant 
 • Scrubs voor gezicht en lichaam 
 • Voor de dames: natuurlijke lipbalsem met kleurtje en oogmake-up. 
 • Schoonmaakmiddelen maken uit 100% natuurlijke grondstoffen o.a. waspoeder, vloeibaar wasmiddel, allesreiniger en ontkalker enz. 
Jij kunt jouw 'schoonheid, gezondheid in de breedste zin' in eigen hand nemen, gewoon met gezond verstand en creatiekracht.

Of het nu gaat over huid en haarverzorging of over het maken van je eigen gezondheidsmiddelen en huisapotheek.
Door gebruik te maken van 100% natuurzuivere producten tijdens de workshop maak je echt goede en resultaatgerichte producten voor thuisgebruik. Als je er eenmaal aan begint, ontdek je hoe simpel alles in elkaar steekt en wil je meer weten en vooral meer creëren! 

Avond/ dagdeel workshops

De avond/ dagdeel workshop duurt ongeveer 2,5 uur. De aanvangstijden worden in de agenda aangegeven. De entree verschilt per workshop maar is altijd Inclusief koffie, thee en water, gebruik materialen, recept en natuurlijk de eigen gemaakte producten. 

Workshop: Natuurlijk en gezond de winter door!

Een leerzame avond vol tips en trucs voor een optimale gezondheid. Daarnaast gaan we de volgende 100% natuurlijke producten maken:
Kruiden/tijm hoestsiroop 150ml,
Winterweerstand thee 75 gram (zelf samenstellen naar smaak en behoefte),
en een Neusspray 20ml.

Deodorant en Tandpasta maken
Leer in één avond om zelf een deodorant te maken. Je kunt hierbij kiezen uit twee types. Een heerlijke spray (pompverstuiver) 100ml of een deodorant 50 gram speciaal voor een extra gevoelige huid.
De tandpasta is ook super gemakkelijk te maken en ook daarbij krijg je allerlei nieuwe inzichten om vanaf de mondholte aan je gezondheid te werken. Je leert daarbij om kruiden en mineralen te combineren.
Deze workshop is ook goed te volgen vanaf 12 jaar. Er zijn ook losse onderdelen voor op scholen of kinderfeestjes te organiseren. Laat je verrassen door de mogelijkheden!

Workshop: Zonverzorging maken 120 ml met minimaal factor 10
100% NATUURLIJK product maken voor in de zon, maar ook als anti-age dagverzorging.
Bijzondere en kostbare oliën maken dit product waardevol en zinvol. Voortaan gebruik je alleen deze balsem voor jezelf en (klein)kinderen. Een heerlijk smeerbaar product! Op deze avond leer je ook veel over de zon zelf en wat deze voor jouw gezondheid kan betekenen. Een zonnig avondje!

Workshop en lezing: magnesium de oplossing
De lezing en workshop over magnesium en de spectaculaire toepassingen. U leert niet alleen alles over magnesium maar ook om magnesiumolie te maken. 

Schoonmaakmiddelen voor huid en huis
Gun jezelf en je huis een natuurlijke grote schoonmaakbeurt met je eigen gemaakte 100% natuurlijke schoonmaakmiddelen.

Leer in een dagdeel hoe je met puur natuurlijke materialen een tweetal (h)eerlijke producten creëert. Een huid- en haarwas en een kledingwasmiddel wat je ook als schoonmaakmiddel kunt inzetten. Zuiver van materiaal, hergebruik van materiaal en daardoor zuiverend en gezond voor jou en je omgeving.

Samen naar een schonere wereld start bij jezelf!

Dagvullende workshops

De dagvullende workshops zijn altijd van 11.00 (welkom vanaf 10.30) tot 16.00 inclusief BIO/VEGA lunch, koffie/thee, sapjes (bio) en een bio bite, gebruik van materialen en natuurlijk alle recepten in een hand-out. De entree verschilt per workshop. 

Workshop huid en haarverzorging maken
Hoe leuk en fijn is het om je eigen huid en haar verzorging te bereiden als een echte expert. In een dag leer je alles over het gezonde huid en haarverzorging. Vandaag leer je ook alles over het gebruik en werking van aromatische oliën en basisoliën gemaakt van zaden en pitten. Na deze workshop ga je natuurlijk heerlijk aan de slag als createur van je eigen verzorgingsproducten. Fijn om zelf te gebruiken en als cadeau te geven! Huidbalsem, heerlijk en eerlijk, haarconditioner en een lipbalsem (verzorgend zonder kleur of met natuurlijk kleurtje) gaan we vandaag op 100% natuurlijke wijze maken.

Huisapotheek deel 1
Zelf je eigen huisapotheek maken, zelf alles maken om je gezondheid te bevorderen en kleine ongemakken te vergemakkelijken. In het eerst deel leer je veel over de kruiden die we gebruiken en te combineren. Deze kruiden gaan we mengen en capsuleren in een vega capsule. Verder maken we een panterbalsem, een 100% natuurlijke alleskunner die te vergelijken is met een tijgerbalsem. De neusspray is gemakkelijkste product wat we gaan maken en kan je helemaal naar jou wens aanpassen. Er gaat met het bereiden van deze middelen een wereld van mogelijkheden open, je zult versteld staan met welk gemak je een natuurlijk huismiddel kan maken. Verder ontvang je veel tips en trucs voor je gezondheid. De workshop bestaat uit twee delen. Natuurlijk ook afzonderlijk te boeken.

Huisapotheek deel 2
Zelf je eigen huisapotheek maken, zelf alles maken om je gezondheid te bevorderen en kleine ongemakken te vergemakkelijken. In het tweede deel leer je om een 100% natuurlijke hoestsiroop te maken, voor jezelf of voor je (klein)kinderen. Je leert welke kruiden er geschikt zijn als natuurlijke huismiddelen. We gaan een werkzame gewrichtsbalsem maken die ingezet kan worden bij stramme gewrichten.
Ook leer je hoe je een detoxkuur kunt maken met kruiden en mineralen en welk dieet je kunt toepassen om je lichaam van binnen en buiten te reinigen. Tijdens deze workshop leer je hoe de verbinding is met je huid en lichaam en hoe je op effectieve wijze van binnen naar buiten kunt reinigen. De twee workshops zijn een prima basis om verder aan je eigen huisapotheek te werken en jezelf en anderen daarmee te helpen en adviseren. Dit alles op basis van 100% natuurlijke ingrediënten. Tenslotte ontvang je veel tips en trucs voor je gezondheid. De workshop bestaat uit twee delen. Natuurlijk ook afzonderlijk te boeken.

Decembercadeautjes maken
Elk jaar organiseren we een cadeautjes workshop, speciaal voor de decembermaand. Alles wat je maakt is 100% natuurlijk en er worden duurzame, vaak gerecyclede verpakkingen gebruikt. We gaan zeepjes maken, eetbare body butter, handzeep, bad bruisballen, en nog veel meer. Hierna gaan we de cadeautje inpakken met en strikjes en lintjes.
Deze workshop is ook voor kinderen vanaf 12 jaar te volgen!
Het is een dag van één groot feest vol van creatiekracht en een natuurlijk goed gevoel!

Weekend workshop


Weekend workshop op Texel - er komt binnenkort weer een weekend! Nu in 2018.
Wil jij in een uniek weekend op een prachtige plek in de natuur als een echte Alchemist aan de slag om alles zelf te maken van 100% natuurlijke ingrediënten? 
Wil ook jij een weekend lang leren creëren als een echte Alchemist werken aan je gezondheid in de breedste zin van het woord en daad?  

We bieden dit weekend twee mogelijkheden aan:
 • Alchemistisch koken
  maximaal 12 deelnemers
  onder bezielende leiding van Rineke
 • Alchemistische huisapotheek en huidverzorging (H&H) maken
  maximaal 12 deelnemers
  onder bezielende leiding van Piet
Door te delen in deze workshops vermenigvuldig je je kennis! 

Telkens maken we groepjes van 4 Alchemisten. Deze groep bestaat uit 2 Alchemistische koks en 2 Alchemisten H&H. Deze groep zorgt voor elkaar en deelt wat hij/zij maakt. Dus het bereide voedsel en de H&H producten worden dus gedeeld. In de praktijk betekent dit dat de Koks dubbele porties maken en gezamenlijk nuttigen met de 2 H&H alchemisten. De H&H Alchemisten maken een dubbel aantal producten, die met de Koks worden gedeeld. 

Iedereen ontvangt alle recepten zodat iedereen thuis ook aan de slag kan. 
Zo fijn om alle geheimen van het Alchemistisch bereidingen te delen. 
Het belooft een fantastisch weekend te worden!   
Voor meer informatie, klik hier...