Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

Zon is geZONd tips

Rineke van den Berg - Monday, June 25, 2018


1. Laat je huid vanaf de eerste lentestralen steeds een klein beetje wennen. Zo bouw je de huid in dikte op en voorkom je zonneallergie.

2. Doe dit zonder zonnebril. De zonnestralen in je ogen geven via de hersenen de opdracht om de huid klaar te maken voor de zon. Je zult zien dat je huid sneller bruint en minder snel verbrandt.

3. De zon is geZONd en maakt via de huid vitamine D3 aan in het lichaam, Vitamine D3 is een booster voor het immuunsysteem.

4. Ga je niet regelmatig in de zon? Vul vitamine D3 dan aan, ook in de zomer.

5. Ontlast je huid door deze goed schoon te maken door deze te wassen met 100% natuurlijke Aleppo zeep. De huid kan daardoor iets droger worden, maar laat haar de natuurlijke functie herstellen en de huid wordt daardoor zichtbaar mooier en gladder. Aleppo zeep is ook prima voor het haar of om te scheren. En het cadeautje van de maand juli!

6. Gebruik geen crèmes of die conserveermiddelen en andere geen chemische ingrediënten bevatten. Deze belasten de huid zwaar en maken dat de huid zich niet goed kan weren tegen de zonnestralen.

7. Drink voldoende water bijvoorbeeld Deeside water. Zweet je veel? Doe dan wat korrels Keltisch zeezout in je waterfles. Zo vul je ook je mineralen aan.

8. De zon maakt de huid dikker en voorkomt daardoor dus rimpelvorming. De zon houdt je jong! Dat de zon rimpels zou veroorzaken is in het voordeel van de cosmetica industrie die miljarden verdient aan de zonnecosmetica.

9. Gebruik geen zonverzorging met synthetische zonnefilters, zeker niet die waterproof zijn.

10. Maak gemakkelijk zelf je eigen zonverzorging met natuurlijke ingrediënten = factor 10. Zie de actie van deze week.

11. Of gebruik pure en geurende WHoly Oly kokosolie op de huid (factor 4).

12. Het lichaam heeft een ingebouwde warmtesensor; als het te warm wordt gaat de huid zweten en koelt op deze wijze de huid af, negeer deze reactie niet en ga uit de zon of dek het lichaam af.

13. Verzorg je huid alleen met 100% natuurlijke producten, bijvoorbeeld het natuurlijke en biologische huidverzorgingsmerk met celzouten.

14. Drink tijdens de warmte de verkoelende ZonZoep zie recept in de volgende blog. Ook voor uitwendig gebruik.

15. Wees niet bang voor de zon! De zon geeft leven, levenskracht en geneest ook je huid. Geniet ervan!

16. Geef deze informatie door zodat iedereen kan genieten van een stralende gezondheid!