Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

Ventilators en waar geef je jouw geld aan uit

Rineke van den Berg - Friday, July 26, 2019

Vreemde titel? Ja inderdaad. Toch zit er een gezonde boodschap in dit verhaal. Naar aanleiding van mijn ventilator aankoop kreeg ik ineens een helder hoofd en heb toen dit blog geschreven. 

Mooi voorbeeld!
Door de aanhoudende warmte doe ik bijna geen oog meer dicht en is de oude ventilator onherstelbaar kapot. Graag koop ik bij lokale en kleine zelfstandigen die veel service bieden, met zorg hun assortiment uitgekozen hebben en daar ook 100% achter staan.
Met het slogan; "als van Dijk het niet heeft, vergeet het dan maar" ben ik per direct naar deze winkel gegaan om een ventilator te kopen. Van Dijk en zijn vrouw zijn winkeliers van het oude soort en trekken zich niets aan van alle prijsvechters, maar gaan gewoon hun eigen gang.
Onderweg naar hun winkel die enigszins verborgen ligt achter het luxe winkelcentrum zie ik over de lage paaltjes lege dozen van ventilators hangen. Aha ze hebben er genoeg!
Voor het winkelpand staan er vele soorten, gemonteerd en wel buiten te wuiven naar mij.

Ja zegt van Dijk; ik heb er genoeg en koop groot in van het beste merk. Monteer de ventilators alvast zodat ze direct gebruiksklaar zijn. De dozen worden op een juiste manier hier verwerkt en afgevoerd, de gebruiksaanwijzing is overbodig, het wijst zichzelf.
Klik en klaar, geen franjes of mooie kletspraatjes. De ventilator staat na 15 minuten bijna geruisloos tevreden te blazen in onze woonkamer. En ik zit super tevreden in de koele kamer te werken.

Waar geef jij je geld aan uit?
Laat jij je makkelijk overhalen door mooie praatjes die de medewerkers zorgvuldig uit hun hoofd moesten leren? Of volg jij je hart en laat jij je niets meer wijs maken? Steun jij de plaatselijk winkels die de steun hard nodig hebben, maar geen luxe flyers kunnen betalen. Of ga je standaard naar de grote ketens, de prijsvechters die inmiddels al in Chinese of buitenlandse handen zijn.
Ook het Kruidvat en Trekpleister zijn al jaren geleden overgenomen, ja zelfs het prachtige specifieke fytotherapeutisch  merk Bloem heeft door de overname veel van haar specialiteiten verloren. Jammer ja!
Laat jij je gek maken door grote Amerikaanse supplementen firma's die je mega korting geven? Maar hoe weet je dat deze supplementen goed voor je zijn? Een grote gok? Laat jij je verleiden door filmpjes van Amerikaanse artsen die allerlei claims uiten?

Ook wij merken steeds vaker dat mensen wel service willen maar hun aankopen elders doen. De gratis advieslijn staat rood gloeiend van mensen die advies willen, het gratis doortesten op vrijdagmiddag is druk bezocht.
Bij het navragen welke merken dat ze dan nemen meldt men zonder chroom dat het gaat om een merk wat ze op internet hebben aangeschaft en geen werking bemerken.
Na het testen adviseer ik ze vrijblijvend wat er wel goed voor ze is.
Vaak komt de boodschap niet geheel en al over, dat geeft niet want ik test vanuit mijn hart zonder enige verwachting. Toch vraag ik me soms wel af; Zijn ze wellicht eigenwijs geboren?  Blind voor het werkelijke? Doof voor de stem vanuit hun hart? Verdoofd door de hoeveelheid van wat er allemaal is? Gehypnotiseerd door de schreeuwende reclames op hun i-phone? Ik weet het niet en blijf gewoon doorgaan met mijn werk wat ik samen met Piet met plezier en toewijding doe.

Ik blijf in iedergeval mijn boodschappen doen bij fijne mensen die een aardig woord hebben, juiste en eerlijke informatie geven en goede service bieden. Bij hen die mijn naam kennen en blij zijn dat ik langskom. Dan heb ik een werkelijk voldaan gevoel. Mijn tas voelt dan als een verrijking van mijn leven en zeer waardevol.

Dagelijkse boodschappen en fantastische gesprekken.
Natuurvoedingswinkel Oud-Beijerland

https://www.himalaja.nl/

Fijne mensen die zelfs geen plastiek flesjes water meer verkopen maar je een glas water geven (gratis)
Natuurvoedingswinkel Sommelsdijk

https://www.ekoshop-sommelsdijk.nl/

Warenhuis van Dijk (Oud-Beijerland) voor mijn ventilator en ander huishoudelijke spullen;
https://www.dijkonline.com/

Hoedenhuis Josephine (Middelharnis) Voor een zonnige hoed en pet en kopje koffie/thee erbij en een grote glimlach van haar zelf.
http://hoedenhuijsjosephine.nl/

Voor auto's zonder neppraatjes maar een eerlijke en helder advies en super service Goes cars flow in Hoogerheide
https://www.goescarflow.nl/occasions/

Voor de meest heerlijke en eerlijke kaas en een zeer vriendelijk gesprek.
De Weypoort Barendrecht

https://www.deweypoort.nl/

En voor mooie en leuke duurzame cadeautjes
Waar- Oud-Beijerland

https://ditiswaar.nl/

Waar je nog echt natuurlijk kan eten met groenten uit de omgeving en biologisch vlees.
Natuurlijk aan het spui in Oud-Beijerland

http://www.natuurlijkaanhetspui.nl/

En bij alle boerenstalletjes langs de weg die vanuit liefde en passie werken, zonder pesticiden werken en trots op hun gewassen zijn. Daar waar je gewoon langs kan fietsen voor een bakje echte aardbeien met de smaak van vroeger en een onregelmatig uitziend doosje eieren. Waar een blikken doosje op het stalletje staat en waar iedereen wordt geacht gewoon eerlijk te zijn en uitnodigt zijn deel te betalen. 

"Geld stinkt niet als je er mooie dingen mee doet, dan ruikt het zelfs naar overvloed wat nog meer wordt als je het weer deelt".

Rineke