Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

Professor die kokosolie "puur vergif" noemt wordt teruggeroepen

Piet Kukler - Wednesday, September 05, 2018


Professor die kokosolie 'puur vergif' noemt wordt teruggeroepen

Karin Michels deed onlangs op een presentatie in Duitsland de controversiële uitspraak dat kokosolie 'een van de slechtste dingen is die je kunt eten' en 'puur vergif' is.

Het was te verwachten dat hier een tegenbericht op zou volgen. Dr. Aseem Malhotra, die verzadigde vetten juist promoot, vraagt haar om rectificatie. Hij vindt dat de professor haar excuses moet aanbieden omdat ze anders Harvard, waar zij professor is, in diskrediet brengt.

Volgens Aseem is haar uitspraak niet voldoende onderbouwd met bewijs. 'Na het bewijs te hebben geëvalueerd, kan ik je onvoorwaardelijk zeggen dat deze uitspraak onterecht is. Mijns inziens is het onwetenschappelijke onzin.'

'Ik vraag professor Michels, urgent, om haar opmerking publiekelijk terug te nemen en haar excuses aan te bieden.'

Doet ze dit niet dan riskeert ze volgens Aseem schade toe te brengen aan de reputatie van Harvard.

Kokosolie is ontzettend populair aangezien consumenten het zien als een onschadelijk en gezond vet. Sinds haar uitspraak hebben verschillende gezondheidsinstanties mensen geadviseerd kokosolie te vermijden.

kokosolie is een natuurlijk product zegt Sarah Ann Macklin, een geregistreerd voedingsdeskundige. 'Dit product als puur vergif bestempelen is absurd', zegt Sarah.

'Bewijs heeft aangetoond dat verzadigde vetten niet de vijand zijn op het gebied van hartkwalen en vetten nodig zijn om het lichaam goed te laten functioneren en om te leven.'

Bron: DailyMail