Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

Oeps ik ben ziek, wat NU?

Rineke van den Berg - Tuesday, March 24, 2020

Nog meer dan anders schrik je toch als je je niet lekker voelt. Je kijkt op internet en ja het lijkt wel op symptomen van de gevreesde virus.
Je belt naar de huisarts, de overbelaste dokterassisente kan je niet helpen. Je mag niet naar het spreekuur komen. Je bent te besmettelijk vooral voor de kwetsbare mens.

Besef een aantal zaken en knoop ze in je oren. Van een virusinfectie (welk soort dan ook) ga je niet zomaar dood. Jouw immuunsysteem heeft je jouw hele leven zeer goed geholpen om over alle epidimien (verkoudheden en griep) heen te komen en gaat je absoluut ook helpen om deze virus te weerstaan en te verslaan, weer 100% te genezen en je sterker te maken!
 
Verkoudheid, maar ook griep en andere virusinfecties, gaan (meestal) vanzelf over. Alles hangt en staat met het niveau van jouw gezondheid. Te minder rommel (toxines) in je lichaam des te beter en sneller kan herstellen. Je doet het uiteindelijk allemaal zelf.

1. Neem in geen geval ontstekingsremmers zoals Ibuprofen. Het belemmerd je eigen immuun soldaten (witte bloedcellen) hun opruimwerk je doen.

2. Drink voldoende zuiver water bv Deeside. Alleen maar thee en vruchtensap is niet voldoende. Water is leeg en kan daardoor de afvalstoffen beter af voeren.

2b. Kijk ook eens wat zilver en zink voor je kunnen doen. Kijk hier.
Hier lees je dat reguliere neussprays verslavend kunnen zijn, mooi alternatief is de zink-zilver spray.

3. Neem vitamine C bommetjes (3 tot 5 x de aanbevolen dosering) bv de C the Sun Natriumascorbaat werkt snel en kan je genezing van allerlei infectieziekten bespoedigen. Ook is het verstandig om in een tijd zoals deze extra vitamine C preventief te nemen Vitamine C helpt de vrijgekomen toxines af te voeren en helpt je immuunsysteem.
Vul ook vitamine D 3 aan. Deze immuun boost "zonne" vitamine is prima om je longen te ondersteunen. 3000 IE tot 5000IE in acute situaties is geen overbodige luxe. Let wel op! D3 capsules worden vaak niet goed geopend in de maag en darmen en komen dan uiteindelijk weer onverwerkt in het toilet terecht. Beter is het om een D3 olie te gebruiken. Heb je toch nog capsules, maak deze voor het innemen kapot en leeg ze in de mond.
 
4. Koorts is goed! Koorts helpt je lichaam te ontgiften dus en alle narigheid af te voeren, dus rem deze niet. Zweet maar lekker alles uit en neem je rust. Een lauw/warm bad met bv magnesium kan het zweten daarna bevorderen. Zo help je alle organen, maar met name de lever en de nieren.

5. Neem je thee kies dan liever voor verse gember thee altijd biologisch. Gember versterkt de totale afvoer van in het lichaam en helpt de lever te ontgiften. Gember geeft enigszins verhitting in het lichaam wat als koorts kan aanvoelen maar wat een zeer heilzame werking heeft. 
Ook thee van Neemblad is in deze situatie uitermate geschikt. Neem werkt antibacterieel, tegen virussen en parasieten. Bij het drinken van deze bittere drank is het van belang dat je langzaam de dosering ophoogt. Van 1 blaadje in een kop tot veel meer. In India wordt Neem de boom van 1001 genezingen genoemd.

6. Kippensoep staat al honderden jaren bekend als geneesmiddel bij griep en verkoudheid. Kippensoep bevat een stofje wat lijkt op acetylcysteïne, dit helpt de slijmvliezen in het lichaam op een natuurlijke wijze te herstellen. Natuurlijk maak je zo'n soep van bio-scharrelkip en laat je deze samen met Keltisch zeezout wel 24 uur of meer trekken op laag vuur. Als je dan ook knoflook, salie en uien toevoegt heb je een echte helende soep gemaakt. Kijk hier voor het recept.

7. De vlierbes, maar ook blauwe bessen en duindoorn zijn een grote hulp bij alle infectieziekten. Vroeger werden er vlierbomen rondom het huis gepland ter bescherming. De vlierbes verdrijft het kwade of het nu een griep of een verkoudheidje is. Het drinken van puur vliesbessensap is dus heilzaam en kan je snel verlichting geven.

8. Bel voor een telefonische consult. Hierbij kunnen we samen bespreken en testen voor een persoonsgerichte oplossing.  

9. Ventileer je slaap-en woonkamer goed. Verse lucht kan verlichting van benauwdheid geven, maar ook slapen in een koude kamer geeft verbetering. Druppel zilverspar in een stoombad en/of op een tissue en leg deze bij je hoofdkussen of op de verwarming. Zilverspar zuivert ook de lucht in de ruimte en brengt het zenuwstelsel weer in balans.

10. Zie ziekte als een buitenkans om die zaken te lezen of te kijken die je al lang van plan was. Luister onderwijl wel naar je lichaam. Slaap als je lichaam dat aangeeft.

11. Dwing jezelf niet om te eten. Jouw lichaam is zeer wijs en herstelt sneller als je daarnaar luistert. Goed bedoelde adviezen kunnen aardig overkomen zijn maar toch ben jij de baas over jouw welbevinden.

12. Ben je weer aan de beterende hand of heb je trek in iets hartigs? Neem dan eens deze voedzame kruidenbouillon met Moringa Oleifera. Zo vul je snel alle mineralen en vitamines aan. Kijk hier voor het recept   en kikker je weer snel op!

We wensen je niet alleen beterschap toe, maar ook Meesterschap over jouw eigen gezondheid!