Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

Nieuwe inzichten voor een krachtig immuunsysteem

Rineke van den Berg - Friday, July 10, 2020

Alleen maar aan het immuunsysteem werken en oppompen is mijns inzien tekort door de bocht. Natuurlijk boosten we met voldoende vitamine C en zink/selenium ons complete afweersysteem, maar er is meer nodig. 
Tijdens een seminar over de werking van het menselijke immuunsysteem werden mij een aantal feiten bevestigd. Wat nieuw voor mij was is dat deze 3 inzichten onlosmakelijk met virus- bacteriële infecties en ontstekingen te maken hebben. Ja zelfs ontlasten en bekrachtigen deze 3 methodes elkaar en werken samen tot een krachtig geheel. In deze en twee Sundancer nieuwsbrieven daarna leg ik uit hoe het werkt.

1. Immuunboosten en afvoeren van toxines
Vitamine C (Natriumascorbaat) helpt niet alleen het immuunsysteem, maar Natriumascorbaat werkt preventief tegen hartaanvallen en is in staat om aderverkalking tegen te werken. Het speelt tevens een belangrijke rol bij het behandelen van chronische en acute ontstekingen. Het zou ook anti-carcinogeen kunnen werken.
Ook worden door Vitamine C in het algemeen toxines afgevoerd en zodoende wordt het lichaam ontlast en weerbaarder tegen ziekten. Vitamine C is preventief in te zetten, maar ook in acute situaties. Vitamine C conserveert het vocht en helpt de vochthuishouding in het lichaam en herstelt het collageen in de bindweefsels o.a.van de huid.

2. Ondoe je van gifstoffen en electrosmog
Het aloude Epsomzout, of Engels bitterzout werkt zowel van binnen als buiten perfect. Een simpel voetbad kan via de voeten veel toxines verwijderen. Gifstoffen die wij jaren lang hebben opgeslagen in onze weefsels, maar vooral in de huid, worden losgemaakt en afgevoerd via de huid (ons grootste orgaan).
Maar er is meer. Een ligbad met Epsomzout geeft niet alleen een ontgiftende werking maar ontdoet ons ook van electrosmog. Hoe zou je kunnen denken? Als wij veel vervuilingen van geraffineerde voeding, pesticides, medicijnresten, toxines uit water en lucht in ons lichaam hebben dan staan we nog meer open voor straling van allerlei aard. Andersom is ook waar. Straling maakt dat de cellen als het ware meer open staan waardoor er meer belemmerende stoffen binnen kunnen komen. De cellen raken overbelast en gaan zich "ziek" gedragen.
Ook kun je gemakkelijk de darmen een schoonmaakbeurt geven met Epsomzout. Epsomzout geeft een laxerende werking. Gebruik niet teveel in één keer en ga niet te lang door. Eén of twee dagen is vaak al voldoende. 'S avonds voor het slapen gaan een glas lauw water met een theelepel Epsomzout.
Ook is het altijd handig om Epsomzout in huis te hebben. Epsomzout heeft vele uiteenlopende toepassingen.
Prachtig wat de natuur ons schenkt, zonder enige verontreiniging. Dit speciale zout is een ware weldaad voor je gezondheid.  

Kijk hier voor nog meer toepassingen van Epsomzout

3: Hoe jouw oeroude bacteriën voor jouw immuunsysteem werken.
Ze zijn met miljarden en zo oud als het menselijk ras bestaat (of zelfs ouder). Ze heten mitochondriën. Ze bevinden zich in alle cellen, en werken dag en nacht ten bate van jouw totale gezondheid. Deze verborgen "vriendjes" werken als energiecentrales en zetten de celstofwisseling aan. 

De mitochondriën werken het best als er voldoende goede en natuurlijke voeding binnenkomt. Het lievelingsgerecht is Magnesium in de meest zuivere vorm. Deze stof zet ze lekker aan het werk zodat je energiecentrales blijven werken, maar ook de celstofwisseling verbeterd. 

Het DNA  van deze oer bacteriën is veel oorspronkelijker dan dat van ons, maar tevens toont het wel gelijkenissen. Je zou het zo kunnen zeggen; het oer DNA van deze mitochondriën laten ons tot in de kern zien hoe wij onszelf kunnen herstellen tot volledig potentieel. Samenwerken is hierbij het sleutelwoord. 

Vanwege hun oorspronkelijkheid  kunnen ze niet met goed met antibiotica en chemicaliën (evenals wij). Van deze stoffen sterven ze massaal. Wat zich direct vertaald in energieverlies, onrustige cellen, verminderde weerstand, slappe spieren, een slecht werkend en/of overprikkeld  zenuwstelsel en snellere veroudering.
Zonder mitochondriën is er geen leven mogelijk. 

Mitochondriën werken perfect als er voldoende Magnesium aangeleverd wordt. Daarom wordt Magnesium ook wel de vonk van het leven genoemd.

Jouw immuunsysteem bekrachtigen tot in de kern van alle lichaamscellen, de juiste voeding aan te leveren aan jouw eigen oeroude vrienden. Zij werken immers keihard om ons gezond te houden en tijdens ziek-zijn weer beter te maken.