Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

Magnesium, de absolute kampioen 2018

Piet Kukler - Wednesday, February 21, 2018


Ieder jaar wordt er op de Gezondheidsbeurs in Utrecht een supplement gekozen die volgens de consument uitblinkt boven al het andere supplement aanbod. Wij vinden dat terecht, immers magnesium is werkelijk goed voor alles. Voor ons is Dr. Magnesium al jaren kampioen.

Top 3 van gekozen supplementen:
1. Magnesium
2. Vitamine D3
3. Kurkuma

Dr. Magnesium wordt via de huid goed en snel opgenomen, de vrijgekomen magnesium is per direct werkzaam in het lichaam; verlicht spierpijn, ontkrampt, verlicht hoofdpijn en verminderd stress.
Magnesium werkt in het lichaam op vele fronten:

* Helpt het zelfhelend vermogen omdat magnesium ontspanning brengt.
* Helpt de totale spijsvertering. Zet meer dan 350 enzymatische processen aan. Dit is een grote hulp bij het goed verteren van vetten, suikers en eiwitten.
* Helpt sporters om hun spieren te verzorgen en rust te geven. Het vooraf aanbrengen van magnesiumolie of gel kan het verzuren van de spieren voorkomen.
* Magnesium helpt zwangere vrouwen om niet alleen goed te kunnen ontspannen, maar is antikramp remedie nummer 1. Daarnaast heeft de aanstaande moeder meer magnesium nodig dan normaal.
* Bij het gebruik van medicatie wordt ook veel magnesium verbruikt, dus hebben medicijngebruikers meer magnesium nodig dan normaal.
* Bij kleine en grote stressmomenten vraagt het lichaam om meer magnesium. Het is zelfs zo dat er meer stress ontstaat bij een magnesiumtekort.
* Magnesium kan een grote rol spelen bij het herstelproces bv na griep of een operatie.
* Magnesium is hartmineraal nummer 1. Bij hartklachten moet zeker aan een aanvulling van magnesium gedacht worden.
* Magnesium kan verlichting en soepelheid geven bij reumatisch klachten, stramheid en etalagebenen.
* Eet je slecht of voeding die veel additieven bevatten? Dan vraagt je lichaam om extra magnesium.
* Drink je veel alcohol of rook je? Ook dan is extra magnesium een aanrader.
* Voel je je pessimistisch? Magnesium kan ook bij deze klachten een grote hulp zijn.
* Slaap je slecht? Magnesium brengt je malende gedachten tot rust waardoor je wellicht weer beter kan slapen.

Wist je dat magnesium in de top drie staat van de meest essentiële levensbehoeftes van de mens?
Magnesium vervult een hoofdrol in onze energiehuishouding: het is van vitaal belang voor meer dan 350 enzymatische processen. Een goed magnesiumgehalte in het lichaam is de basis voor een goede gezondheid.
Teveel magnesium wordt meteen door het lichaam afgescheiden. Echter, veel mensen hebben geen overschot maar een tekort aan magnesium.

Omdat het lastig is om magnesium in het bloed (in het bloed bevindt zich namelijk slechts 1% van alle magnesium in het lichaam) te laten testen*, heeft het Magnesium Instituut te Veendam een prima test ontwikkeld.
Daarnaast is de behoefte aan (extra) magnesium zeer individueel bepaald is. Algemeen erkend is dat zwangere vrouwen, sporters en vrouwen in de overgang een grotere magnesiumbehoefte hebben. Maar ook zaken als medicijngebruik, het voedingspatroon en leefstijl (roken, alcoholgebruik, stress) spelen een rol.

Doe de test voor drie weken om het verschil te ervaren:
Neem gedurende deze drie weken, twee keer per week, een voetbad met een kopje Dr. Magnesiumzout.
Daarnaast gebruikt u de overige dagen 15 tot 20 kleine sprays van de Dr. Magnesiumolie op de huid. Het meest ideaal is de dosering in de ochtend 5 tot 10 kleine sprays, en voor het slapen 10 kleine sprays op beide benen.De voetzolen nemen magnesium het beste op. Na drie weken heeft u een goede indicatie of uw magnesiumbalans is verbeterd en of uw klachten zijn verminderd. Na drie weken kunt u de dosering aanpassen aan uw eigen behoeften.

Heb je een gevoelige huid? Kies dan voor Dr. Magnesium gel sensitive ipv de magnesiumolie.

Baby's en kleine kinderen slapen heerlijk na een magnesiumbadje. Ook baby's en kinderen met buikkrampjes herstellen vaak snel met een beetje Dr. Magnesium gel sensitive.

Zodoende komt Magnesium alle eer toe en verdient een ereprijs! Van Magnesium krijg je nooit genoeg.....