Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

Immuunsysteem deel 2

Piet Kukler - Monday, May 18, 2020


Bestrijden tot men zelf het leven laat? Was de zin die steeds in mijn hoofd galmde afgelopen week. De met het handen desinfecteren en alle slechte en goede bacteriën doden is een wanhoopsdaad die geen ziekmaker op afstand houdt, maar zelfs ziekmakend is (dit is mijn bescheiden mening).

Afgelopen week vluchten we het kantoor uit vanwege het preventief behandelen van de eiken tegen de processie rupsen. We kregen klachten zoals hoofdpijn, pijn in de keel en tranende ogen.
De man die met een grote tractor reed met en een sproeiarm eraan vast wist van niets, maar zat wel veilig in een plexiglazen wand. Biologisch bestrijdingsmiddel stond er achter op de tank. Volgens de gemeente hier is het inderdaad een biologisch middel (met een welluidende naam met “Zen” erin) volkomen onschadelijk voor mensen maar bij de processie rups gaan de ingewanden kapot waardoor ze overlijden. Mijns inziens een vreselijke dood. Tevens vroeg ik me af waar het middel dan op werkt? Direct wist ik het. Op het micro-organisme, de jongens die ons en andere levende wezens gezond houden. De dragers van ons DNA, zogezegd onze familie. De strijders die op onzichtbare wijze fantastisch werk voor ons verrichten. Nee, niet alleen in de darmen maar in ons hele lichaam. Microbioom is de verzamelnaam. Al deze familiaire wezentjes bevolken ons lichaam en steunen onze gezondheid, maken weerbaarder, helpen ons voedsel te verteren en nog veel meer. Deze belangrijke micro-organismen zijn met veel, heel veel: wel met drie keer zoveel als onze eigen lichaamscellen. Tjonge als je daar geen respect voor krijgt…..

Steeds probiotica nemen of een yoghurtje met vreemde micro beestjes verjagen jouw eigen micro-organisme die wel uit meer dan 10.000 stammen bestaat. Het simpel en langdurig nemen van welk probiotica dan ook kan mono culturen opleveren, overbevolking van maar weinig diversiteit. Deze staan absoluut niet ten dienste van je gezondheid. Wellicht voor een paar weken na een antibiotica kuur, maar meer dan ook niet. De hele natuur kan uitsluitend bestaan uit biodiversiteit Als er te veel of te weinig van een soort plant of dier is sterven er soorten uit. Hoe tragisch ook, het is de wet van de natuur. Zo zijn wij ook natuurlijke wezens en worden geholpen door vele microscopische volkeren die allen voor ons druk in de weer zijn om ons gezond te houden. Jouw eigen bevolking zal het veld ruimen bij massa’s vreemdelingen (overkill van probiotica).

Voedsel en aandacht hebben deze eigen families nodig, goed voedsel zonder pesticide en gifstoffen. Daar gaan ze namelijk aan dood en dun je eigen helpers zodanig uit dat er weinig over blijft om jou te beschermen tegen ziekteverwekkers.
Zo gaat het ook met het steeds maar handen wassen met desinfecterende zepen en aanverwante spullen. We doden onze eigen micro-organismen van onze huid. Zo worden we juist vatbaarder voor ziekten en ongemakken.

En hebben we er weleens over na gedacht of desinfectiemiddelen tegen virussen werken of alleen maar tegen ziekmakende bacteriën? Vraag het je af…..
Kijk naar de natuur, deze geeft het goede voorbeeld op alle vakken.

Onderzoek alles en vraag je steeds weer af of wellicht alles anders is dan je in eerste instantie dacht te weten.

Voor mij is alles andersom;  de leugen de waarheid en de waarheid een leugen.