Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

Fitte Hitte Tips

Piet Kukler - Friday, July 26, 2019


Door het vele zweten (verdampen) verlies je vele mineralen en sporenelementen. Ook als je denkt dat je niet zoveel zweet verdamp je toch vocht uit de poriën van je huid. Een aardige test is om aan je huid te likken....die is vast zout. Dit zijn de mineralen die je uitzweet. Het zweten is een belangrijk proces om je lichaam koel te houden. Blokkeer dit niet met aluminium houdende deo's en parafine bevattende bodylotions. Ja zelfs douchegels bevatten veelal stoffen die de huid letterlijk blokkeren en dus je eigen afkoelend regulatie vermogen ontkrachten.

Dus jezelf wassen met een pure meukvrije zeep is altijd belangrijk, maar zeker tijdens deze extreem warme dagen. Breng na het wassen geen bodylotion aan. Het klinkt misschien vreemd, maar zo help je jouw huid de warmte op een juiste wijze te reguleren. Vertrouw erop dat jouw lichaam een fantastisch instrument is die in elke situatie precies doet wat nodig is.....en niets meer dan dat.

Bekijk de hitte als een vriend die jouw lichaam ontgift. Net zoals de sauna zweet je afvalstoffen uit. Het lichaam verkeerd in de sauna in extreme hitte waardoor er een soort koorts ontstaat. Een constante hitte is voor het lichaam echter vermoeiend dus is afkoelen belangrijk. Een koele of koude douche/ bad tijdens deze hittegolf werkt fantastisch. Zet een opblaasbadje op in je tuin en neem daar regelmatig een frisse duik in. 

Leer je huid te zweten en koel te worden. Ons lichaam heeft een prima (af)koelend systeem; de huid ons grootste orgaan. Door de haarvaten dichter naar de huid te brengen kan ons lichaam zich ontlasten van warmte en beter afkoelen. Zweten hoort bij dit natuurlijke proces (dus is een deodorant met antitranspiratie effect geen goed keuze). Ons lichaam is zo slim en heeft alles onder controle.
Natuurlijk wel met de juiste producten en natuurlijk goede voeding. Ontlasten en vertrouwen hebben in onze eigen kracht is de oplossing! 

Alle huiden die al jarenlang volgesmeerd zijn met synthetische bodylotions of dikke zalven vol met parafine- achtige (dus aardolie derivaten), vaseline, zelfde laken en pak onnatuurlijke smeersels, zijn monddood gemaakt door al deze "rommel". Ja, je leest het goed....monddood! Niets erin en niets eruit zo spreekt jouw huid. Ontlast je huid en breek met die dichtsmeer gewoonten. Je huid is niet te droog, maar herstellende.
Logisch toch dat je huid niet af kan koelen met al die lagen aardoliederivaten wat eigenlijk geen cosmetica genoemd mag worden maar puur plastiek. Maar hoe dan?

1. Reinig je huid met alleen Aleppozeep, ja ook je haren, en je gezicht. Zuiverheid ten top en reinigt je huid echt van alle belemmeringen en maakt deze weer Ph neutraal. Natuurlijk heeft de huid wat tijd nodig om haar taak weer 100% te gaan vervullen....dus even geduld er is werk in uitvoering. 
Op den duur gaat de huid weer zweten en dus afkoelen. Daarnaast maakt je huid de mooiste en meest effectieve anti-aging creme aan die je maar kan indenken. Het zweet (nee is niet vies) en je eigen talg maken op de huid een hydro-lipide laag die bescherming en herstel mogelijk maakt. Zo makkelijk.

2. Scrub de eerste weken tweemaal het gehele lichaam en gezicht met Magnesiumsulfaat (Epsom). Dit goedkope middel ontdoet de huid niet alleen van afvalstoffen en dode huidcellen, maar regenereert deze optimaal en maakt haar superzacht. Beetje Epsomzout en water en zachtjes scrubben, even laten inwerken en daarna afspoelen met lauw water. 

3. Gebruik ook geen chemische zonnecosmetica, maar werk liever van binnenuit en voel hoe je huid reageert op de zon. Draag een hoed of pet en blijf ver van de zonnebril, deze blokkeert het natuurlijke systeem van dag en nachtritme. Vitamine CD3 en koper/zink helpen je bruin te worden van binnenuit zonder te verbranden. Heb je wel een zonverzorging nodig? Maak deze dan zelf!

3.Breng je plastiek cosmetica naar het klein chemisch afval (tja, het mag niet in gewone vuilcontainer vanwege de chemische ingrediënten).

* Weet wat je eet en drinkt!
Eet liever wat vaker op de dag dan drie grote zware maaltijden. In ons kikkerlandje zijn we niet zo gewend om langdurig in de hitte te leven. Pas je tempo aan en doe het zware werk op de koele tijden en neem als je kan wat rust als de zon het hoogste staat.
Kies voor veel verse groenten en vers fruit. 

Hitte Fit Bouillon - zelf maken
Al bij het drinken van de eerste mok van deze heerlijke hittefit bouillon voel je jezelf fitter en lekkerder in je vel.
Alle essentiële voedingsstoffen en mineralen krijg je binnen met het drinken van deze hittefit bouillon. De Moringa Oleifera is niet voor niets de wonderboom, daarnaast is Green Force of life van premium kwaliteit.
Samen met het beste en mineraal rijkste Keltisch zeezout een prachtige en voedzame combinatie! Ook als zou je niet zoveel kunnen eten door de warmte. Je kikkert hier helemaal van op!
Veel zuiver water drinken blijft daarnaast natuurlijk belangrijk!

 

Recept:
Vul je thermoskan met 1 liter gekookt water
1 flinke theelepel Green Force of Life - Premium Moringa bladpoeder
1 theelepel Keltisch zeezout

Goed schudden voor het uitschenken.
 

Extra kracht recept:

Wat heb je nodig?
een beker/ mok
Gekookt water
1 theelepel Green Green Force of Life - Moringa bladpoeder
1 Kleine theelepel Keltisch zeezout
Klein geknipte verse peterselie

 

Hoe ga je te werk?
Doe alle droge ingrediënten in een beker/mok
Vermeng ze met een klein beetje koud water tot een papje

Giet daarna het gekookte water op

Roer totdat alles goed is opgelost
Blijf tijdens het drinken ook roeren.

 

Geniet en ervaar de kracht.


Belangrijk! Vul dagelijks de mineralen aan en zeker magnesium!
Klachten zoals flauwvallen/ duizelingen wazig zien hebben vaak te maken met oververhitting. Hart fladderen vaak met magnesium tekort. Ook het hebben van krampen duiden op een extreem te laag magnesium tekort. Heb je last van stress? Juist dan verbruik je veel magnesium. Aanvullen is dus belangrijk! Bij twijfel- Bel de arts en in ernstige gevallen 112.

Laat je lichaam je vertellen wat deze nodig heeft en neem voldoende rust in deze hitte. Een troost is wel dat je lichaam langzaam zich aan gaat passen aan de warmte.....dus dat is ook mooi meegenomen!

Zonnige groetjes uit een heet kantoor!