Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

Epsomzout-multifunctioneel voor je gezondheid

Rineke van den Berg - Thursday, June 18, 2020


Epsomzout of magnesiumsulfaat Bitterzout of wel Engels zout is een echt miracle mineral te noemen. Verrassend veel toepassingen heeft dit bijzondere zout. De chemische naam is magnesium sulfaat. Vele jaren geleden was Epsom zout (Bitter Zout) het meest gebruikte geneesmiddel in Engeland. Alhoewel de mensen die het gebruikten, niet precies wisten waarom het zo waardevol was, begrepen wel, dat het goed was voor de gezondheid en dat het de levensduur bevorderde.
Zij merkten uit ervaring dat het een goed middel was tegen weefselverharding, nierziekten en reumatiek, maar dat het ook nuttig was om overgewicht te voorkomen van wege de laxerende werking. De exacte werking van het Epsom zout ligt in het proces van het element magnesium. Magnesium bindt zich namelijk liever (sterke voorkeur, affiniteit) aan een carbonaat dan aan een sulfaat (zwavel). Hier ligt het grote geheim van de werking verborgen. Door de krachtige affiniteit met carbonaat en carbonaatsamenstellingen, neem het de schadelijke afvalstoffen in zich op en vernietigt ze en kan op deze wijze werken als een heilzaam middel voor het lichaam. 

Aanbevolen tijdens gal en leverzuivering.
Kan tijdens een galaanval verlichtend werken.
Verwijdert de dode huidcellen op een zachte wijze.
Kan als peeling worden gebruikt op het lichaam en gezicht.
Als conditioner voor het haar.
Geeft zacht haar en tevens volume.
Als badzout,  verlichting geven van pijnklachten zoals bij reuma, artrose en artritis.
Geeft diepe ontspanning
Detox via de huid het lichaam.
Verzacht eeltvorming op de voeten zodat het gemakkelijk te verwijderen is.
Werkt tegen stress en stress gerelateerde klachten.
Kan verlichtend werken op psoriasis en eczeem.
Epsomzout stimuleert ook de bloedsomloop en is ontgiftend.
Perfect wanneer je met een darmspoeling of detox bezig bent.
Je kunt dit bad om de drie dagen doen om je ontgifting te stimuleren.

Epsomzout kan ook heel ontspannend en verwarmend werken, waardoor gewrichts- en spierpijn verzacht worden. Daarom heel goed bij rugklachten of na een flinke sportinspanning. Aan het badwater voeg je de eerste keer 250 gram Epsomzout toe. Smeer een beetje watervaste zalf op de huid waar wondjes zijn of andere open plekken in de huid (kan anders prikken). Start met niet teveel ineens, maar bouw de dosering op van 250gram per bad tot 1 kilo. Dit is de aanbevolen hoeveelheid om geleidelijk aan te ontgiften.