Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

Doordenkertjes 2 - voeding en plakkerigheid

Rineke van den Berg - Thursday, May 10, 2018


Om aan voedsel te komen scharrelden, jaagden en verzamelden we samen ons voedsel bij elkaar.
Nu zijn er fooddesigners en – processors, marketingconcepten om ons voedsel er aantrekkelijk uit te laten zien. Is het je weleens opgevallen dat als er Engelstalige woorden worden gebruikt voor beroepen het meestal wat waziger wordt en niet strak omlijnt en duidelijk zoals boer, bakker, groenteman. Trouwens allemaal beroepen die je minder ziet…jammer hoor! Er valt dus geen brood meer te verdienen met deze beroepen? Brood? Jakkie, weet je wat er allemaal in tarwe (brood) zit? Buiten de voor ons ziekmakende toevoegingen en pesticiden (woordje pest = ernstige ziekte) zijn tarwe ’s zo genetisch gemanipuleerd dat ons menselijk gen (genen) het zelfs niet meer herkend en dan hebben we het nog niet eens over de vele gluten (letterlijk lijm). Lijmstoffen die onze darmen dichtplakken en niets meer doorlaten….en dan hebben we het nog niet eens over onze hersenen die ook door de gluten in chaos verkeren (ver van keren).
Darmen in paniek en gaan vreemde bewegingen maken om letterlijk van alle troep af te komen: spastische darm syndroom – aha weer een nieuwe aandoening, een syndroom maken. Voeding doorlaten….hoezo? Dat gaat namelijk niet. Zo, denkt de darm, we gaan het anders doen, ons lichaam denkt namelijk in oplossingen en ontwikkelt zelf een andere wijze van voeding doorlaten.

Lekkende darm?
Tja en dan hebben we ineens een leaky gut (zo dat klinkt heftig zeg…) in goed Nederlands “een te doorlatende” darm. En hoe zit dat dan met onze familie darmflora? Ach met een pilletje probiotica is dat al gauw hersteld denken we. O, o o wat onderschatten ons lichaam (het niet zien van onze eigen schatten…die we in huis hebben). 10 duizenden stammen huizen in ons hele lichaam (en hebben soort van behuizing). Kolonnes (colon = darm) aan microscopisch kleine helpende (eigen) families zorgen er voor dat jouw lichaam en geest gezond blijft. Deze volkeren zijn stammen van onszelf, dragen onze eigenschappen en hebben een heldere taak (als dat niet vastgeplakt zit met alle gluten) en zijn in staat met de juiste voeding om een stevig afweersysteem te vormen, ziekten te voorkomen, sneller te herstellen, toxines af te voeren, cellen te beschermen tegen aanvallen, veroudering te vertragen en samen met jou een goed en lang leven te leiden en niet om samen met jou te lijden en van honger te sterven. Een oud spreekwoord: “de dood schuilt in de darmen” is realiteit.
Wil je jouw eigen micro familie helpen om weer sterk te worden? Een uniek nieuw product kan daarbij van grote waarde zijn: RESTORE lees hier meer over

En hier in het blog over Restore
 

Keuze maken?

Weet je wat zo leuk aan dit verhaal is? Op elk moment kan jij kiezen om het anders te doen, zonder dat je je af gaat vragen wat de ander daar van gaat denken. Gewoon heel autonoom een keuze maken en niet vastplakken aan wat anderen hier van vinden (emotionele gluten).
Je kan bijvoorbeeld opstaan met een glas water met citroensap of eigen geperst Selderijsap. Ontbijten met een groene smoothie of een Dr. Budwig ontbijt. Je lunch in een trommel vol met overheerlijke groenten, een eitje, Quinoa salade, avocado en meer van dat lekkers. Misschien wat dadels en noten voor tussendoor en ‘s avonds een overheerlijke BIO roerbakschotel gebakken in WHoly Oly kokosolie natuurlijk.
Op tijd naar bed met wat extra magnesium in een glas water. Schakel je WIFI uit en ervaar hoe heerlijk je kan slapen en ontdek dat het steeds beter met je gaat.

Tip: Colonhydrotherapie zou voor je darmen ook een zegen zijn. Kijk maar eens op www.santura.nl
Liesbet Muijlwijk is gespecialiseerd in het opschonen en balanceren van darmen.

Ik wens je veel oplossende inzichten toe ten bate van jouw gezondheid!

Rineke