Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

Dit verhaal is juist nu belangrijk

Piet Kukler - Friday, August 21, 2020


De kleine prins

Pas weer het "kinder" boek gelezen van de kleine prins. Volgens mij is dit boek voor volwassenen en kinderen net zo belangrijk, juist in deze tijd.

Het verhaal van de kleine prins laat ons waarnemen vanuit ons hart. Daar bevinden zich alle antwoorden. Deze innerlijk wijsheid is voor iedereen toegankelijk, is gratis en eenvoudig, immers we hebben het in ons. In deze wijsheid ligt de waarneming vanuit het hart, deze is altijd liefdevol en helder.  Bij het waarnemen veranderen situaties, juist omdat jij ze zonder oordeel kunt bezien. 

Dit verhaal gaat over vreugde in alles te vinden, ook bij tegenslag. Het kleine prinsje lacht overal en is steeds positief, want hij weet dat hij schepper is van zijn eigen realiteit. Zo wordt het leven een stuk lichter.

Het prinsje reist vanaf zijn planeet naar andere planeten.  Zo ontmoet hij een koning die graag de baas speelt, maar geen onderdanen heeft. Ook ziet hij een zakenman die obsessief alle sterren uit het heelal verzamelt.
Vanwaar die nutteloze ambities, vraagt de kleine prins zich af. Van een beetje liefde en aandacht wordt een mens toch veel gelukkiger?

De kleine prins zegt op één van de laatste pagina's dat hij bijna doodgaat. Kort daarna is hij verdwenen. Wat betekent dat? Is hij gestorven of is hij terug naar zijn planeet? 

Is er een happy end aan dit verhaal.....jazeker, dat is namelijk een open begin waarbij alles mogelijk is; begint het verhaal opnieuw of eindigt het?  Jij mag het zeggen. 

Het wezenlijke is met het het oog niet zichbaar, ik kijk met mijn hart zegt de kleine prins.