Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

Chemicalien en onze kostbare gezondheid

Rineke van den Berg - Wednesday, September 26, 2018


Hoe chemicaliën onze kostbare gezondheid kunnen beïnvloeden bleek pas nog tijdens een tweetal consulten tijdens de
checkup experience.
De twee cliënten die al vaker kwamen om hun gezondheid te checken voelden zich niet geheel en al goed. Ze waren moe en hadden beiden een licht gevoel in het hoofd. Eén cliënt was ook lichtelijk misselijk en zag wat wazig.
Beiden leven een bewust leven, houden de vinger aan hun eigen pols, eten de gezonde vetten en biologisch voedsel en houden zich ver van gekunsteld voedsel.
Toch hadden ze beiden (toeval...?) iets over het hoofd gezien. Maar wat was er dan te zien zul je denken?
Tijdens de levend bloed analyse was er een afwijkend beeld te zien ten op zichte van de vorige keren. Veel witte bloedcellen (de opruimers van ons lichaam, belasting van toxische stoffen en een afwijkende vorm van sommige rode bloedcellen (deze horen keurig rond te zijn met een deukje middenin).
Bij de andere testen zoals de urinetest en de Chinese polsdiagnostiek bleek de lever aan het overwerken. Bij de VAS methode testte er veel vitamine C (wat toxiciteit op kan lossen), en middelen voor de lever en producten om te detoxen.

Wat was het geval? De ene cliënt kwam tijdens het consult er achter dat hij de kruiwagen had geverfd met een verfspuitbus. Heel onschuldig lijkt het, maar toch heeft deze verfbeurt een toxische belasting in het lichaam gegeven.
Zo ook een andere cliënt die ijverig de aluminium velgen van zijn auto ging schuren en polijsten met alle gevolgen van dien. Aluminium is een licht metaal en belemmerd allerlei vitale functies in het lichaam.

In deze en alle andere gevallen is voorkomen beter dan genezen en mogen we bedachtzaam met alle klussen die onschuldig lijken. Door bewust te zijn en onze voorzorgsmaatregelen nemen voorkomen we veel onnodige ellende. 
Laten we zorgzaam zijn met onze kostbare gezondheid en die van onze geliefden. .

C.J. van der Horst komt op 12 oktober 2018 een zeer waardevolle lezing geven dit onderwerp.
In de voordracht over Chemicaliën en gezondheid komen aan bod:

  • Wat is de zogenaamde lichaamsbelasting of bioaccumulatie?
  • Wat is de waarde van drempelwaarden voor chemicaliën?
  • Hoe werken deze door op uw gezondheid?
  • Wat is de rol van de overheid hierin?
  • Hoe zit het met onze voeding?
  • Welke alledaagse toevoeging aan ons eet- en drinkpatroon vormt het grootste gevaar?
  • Waar zitten de valkuilen en hoe omzeilt u ze?

Net als de vorige keer komt Van der Horst met schokkende, maar goed onderbouwde gegevens. Deze feiten weten uw voeding en omgeving in een ander daglicht. Wat belangrijker is echter, is dat ze u een mogelijkheid tot een gezonder leven bieden. Ze verklaren waarom er steeds meer chronische ziekte voorkomt (in Nederland bij 52% van de mensen!), tot kanker aan toe.  In de lezing hoort u oplossingen en tips die u kunt gebruiken voor een gezonder en energieker leven en een betere toekomst voor uw (klein)kinderen.

Het belooft wederom een heel openhartige en indringende avond te worden, die gaat over onze gezondheid en het systeem dat we er rondom hebben opgebouwd. Een die u op verschillende fronten behoorlijk wakker zal schudden. Een gelegenheid die u niet wilt missen!

Geef hier jezelf op voor deze lezing...