Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

Bron van overvloed bouillon - simpel

Piet Kukler - Tuesday, March 24, 2020
Deze simpele "bron van overvloed aan voedingsstoffen" bouillon kan jouw gezondheid ten dienste staan als je jezelf niet zo lekker voelt. Bij het drinken voel je de kracht van de natuur en alle voedingsstoffen.

Het Keltisch zeezout bevat 84 mineralen die je lichaam altijd goed kan gebruiken. Zelfs het nemen van 1 à 2 korrels van dit zout onder de tong kan het flauwe en duizelige gevoel laten verdwijnen. Ook prima als je diarree hebt. Zouten reguleren de vochthuishouding.

De Peterselie voedt het houtelement, simpel gezegd Peterselie helpt de lever te ontgiften. Daarnaast helpt deze geneeskrachtige plant de nieren bij het afwateren van afvalstoffen en kan je helpen tegen infecties. Peterselie bevat veel ijzer wat weer ten goede komt van de bloed aanmaak en jschenkt je kracht.

Basilicum is een buitengewoon smaakmakend kruid die vooral in de Italiaanse keuken wordt gebruikt. Basilicum is een plantje wat een ruime hoeveelheid aan vitaminen en mineralen bevat. Er zit veel vitamine A (goed voor de stofwisseling en de ogen) en vitamine K (maakt oa de aders soepel)  in basilicum en dat is prachtig omdat deze vitaminen niet vervliegen in het hete water van de bouillon. Verder bevat deze geurige plant Kalium, Magnesium, Koper en Mangaan. Mangaan is zeer goed voor de Thymus (borstgebied).

Gember wortel; deze verwarmende wortel is heerlijk tijdens de koude wintermaanden. De gember heeft nog meer waarde aan deze bouillon, namelijk dat gember de doorbloeding verbeterd en dus ook alle ingrediënten beter op laat nemen in het lichaam.
Gember helpt je de toxines los te laten en ondersteund hiermee het complete immuunsysteem.

Last but not least de Green Force of life: De wonderboom Moringa Oleifera levert alles wat de mens nodig heeft aan voedingsstoffen. Een kind van 4 jaar kan met 25 gram bladpoeder en water zichzelf 100% voeden. Zo volledig is de Green Force of life.

Wat heb je nodig?
2 takjes Peterselie
2 takjes Basilicum  (koop direct een pot met deze kruiden - en geef ze goed water)
1cm geraspte gemberwortel- wel BIO!
Thermoskan van 1 liter
1 flinke dessertlepel Keltisch zeezout
1 theelepel Green Force of life - Moringa bladpoeder

Hoe ga je te werk?
Kook een liter water
Doe alle ingrediënten in de thermoskan
Giet het water erop
Wacht ongeveer 30 minuten
Roer het geheel om en klaar is je bouillon

De meest simpele bouillon wijze om hiervan te genieten is alle extra ingrediënten weglaten en alleen Green Force of life en Keltisch zeezout toe te voegen. Zeker als je de genoemde kruiden niet in huis hebt.

Ook lekker!! Je zou er nog een klein klontje Wholy Oly kokosolie bij kunnen doen voor het aanvullen van de vetten. WHoly Oly werkt ook beschermend bij bacteriële-en virusinfecties.


 Geniet van je heerlijke eigen gemaakte overvloedig voedzame bouillon!