Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

Zout en water

Rineke van den Berg - Friday, September 16, 2016


Alsjeblieft, neem voldoende goed zout en water!

Deze week had ik veel van onze cliënten aan de telefoon met toch wel vaak dezelfde lichamelijke klachten die bijna allemaal gerelateerd zijn/waren aan de hoge temperaturen. Stagnatie/ kramp en pijn in de benen, concentratie verlies, duizeligheid, onwel voelen, slecht slapen, oververmoeidheid, benauwd, en sterk verminderde conditie.
Vaak verdwijnen deze klachten als sneeuw voor de zon als er bijvoorbeeld een glas met een sole oplossing wordt gedronken.

Misschien overbodig te zeggen; altijd, maar zeker bij zulke temperaturen is goed en schoon water en gezond zout van levensbelang. De hitte vraagt van het lichaam veel, heel veel. Vooral de mogelijkheid om het lichaam, maar vooral het hoofd, ons besturingscentrum, koel te houden. Het enige waar dat door gerealiseerd kan worden is zout en water. Niet al het zout, en zeker geen keukenzout, en water is goed genoeg om de essentiële levensprocessen gezond door te laten stromen. Niet alleen jouw levensprocessen, maar ook de afvoer van alle afvalstoffen kunnen gemakkelijker weg. Kijk maar eens naar je urine! Is deze gedurende de dag steeds donkergeel en plas je niet zo vaak en zoveel als anders? Dan drink je echt veel te weinig! 

Weet dat de waterbedrijven op dit moment hun uiterste best doen om ons drinkwater bacterie en schimmelvrij te houden. Bacteriën en schimmels gedijen namelijk goed met deze hoge temperaturen. Dus blijft het een hele klus voor ons om dan chemievrij leidingwater te blijven drinken. 

Houd vooral je hoofd, ook in de chaos van deze tijd, koel en blijf dichtbij jezelf.
Ik wens je een stromende en stralende gezondheid toe.

Rineke van den Berg