Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

VITAMINE D3 - SUPERHORMOON

Piet Kukler - Wednesday, January 21, 2015


Volgens de laatste inzichten is vitamine D3 een zeer belangrijke sleutel voor ons immuunsysteem, belangrijker zelfs als vitamine C. 


Vitamine D3 is een vitamine die we zelf aanmaken in onze huid doormiddel van het zonlicht. Het wordt daarom ook wel de zonnevitamine genoemd.

Verder is vitamine D nodig om calcium uit de voeding in het lichaam op te nemen en speelt daarom een belangrijke rol bij de groei en het behoud van stevige botten en tanden. De belangrijkste vorm is cholecalciferol (vitamine D3).

Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D.
Het lichaam kan in de huid vitamine D zelf aanmaken, onder invloed van de ultraviolette straling uit zonlicht.

Vitamine D zit ook in eten: vooral in vette vis en met wat lagere gehaltes in vlees en eieren. Vitamine D wordt toegevoegd in lage doseringen aan halvarine, margarine en bak- en braadproducten. Beter is het om vitamine D3 in de meest natuurlijk vorm binnen te krijgen en raden we het gebruik van roomboter sterk aan. Het liefst van weide koeien. Deze koeien produceren veel meer vitamine D3 wat weer terug te vinden is in de melk, melkproducten, roomboter en boerenkaas.


‘Omdat het steeds lastiger wordt om de juiste dosering vitamine D3 binnen te krijgen adviseren om we de dagelijkse dosering aan te vullen als supplement. ‘

PDF met meer info
Voor meer informatie over de dosering en de toepassingen vraag via de mail onze PDF op: 'Vitamine D3 - superhormoon'. 

Webshop
Zie onze Vitamine D3 in onze webshop. Hier kun je ook het boek vinden waar in de PDF naar verwezen wordt: 'Superhormoon D3: bescherm jezelf tegen chronische ziekten' van Prof. Dr. Jörg Spitz.

Gratis tekorten doormeten
Laat jezelf kosteloos doormeten op eventuele tekorten op onze Vrijdagmiddag Inloopmiddag, dan kun je de Vitamine D3 ook gelijk meenemen.