Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

VITAMINE B12: VAN CHRONISCHE VERMOEIDHEID NAAR VITALITEIT?

Rineke van den Berg - Thursday, July 23, 2015


Ditmaal meer over de bijzonder krachtige bijdrage van B12 op uw vitaliteit en gezondheid:

Hoe graag wensen we voor altijd een jeugdige gezondheid, krachtige spieren, een heldere geest en altijd energie voor 10!
Toch zijn velen van ons moe, extreem moe! Het lichaam maar ook de geest wil vaak niet mee in ons jachtige en stressvolle leven.
Je doet er werkelijk alles aan om je hoofd boven water te houden, maar toch blijf je moe.  
Wellicht heb je een B12 tekort en is het mogelijk om op korte termijn de vermoeidheid en aanverwante klachten te verminderen en zelfs te verhelpen.

Urineverlies, soms maar een paar druppels, kan ons leven behoorlijk beperken en van incontinentie verband ga je van de drup in de regen. Dus geen oplossing alleen een lapje. Vaak is hier sprake van krachtverlies in het spierweefsels, ook vaak merkbare zwakte in de handen, armen en benen. Als door deze klachten je wereld zo klein geworden is dat je er depressief van wordt, gebrek aan frisse lucht en zonlicht, maar ook de verarmde sociale contacten.
Ook weten we dat de productie van de maagsappen met het stijgen van de leeftijd afneemt en dus ook de opname van B12 uit ons voedsel zal minder goed worden omgezet naar de bioactieve, goed opneembare vorm van vitamine B12 (methyleren) Dit proces heet methyleren. Het aanvullen van deze bioactieve vorm (adenosyl-en methylcobalamine, foliumzuur) van vitamine B12 kan bij vele klachten een helpende hand bieden maar ook allerlei ellende voorkomen.

Een paar mooie voorbeelden uit de praktijk:

  • Vrouw van 83 jaar kon haar urine niet meer ophouden. Na 2 maanden B12 (hoogste dosering van 10.000 mcg ) te hebben genomen kon ze dat wel en is dolblij dat ze weer vrij is van alle ellende. Ze geeft het nu door aan haar vriendinnen.
  • Man van 66 jaar kwam voor consult en bleek een groot tekort te hebben aan B12. Na een maand belde hij me op dat het veel beter ging en dat zijn vergeetachtigheid compleet weg is. Hij durfde het in eerste instantie niet te zeggen tegen de familie dat hij dacht dat hij Alzheimer had. Nu bemerkte de familie wel dat hij veel helderder was.
  • Vrouw van 59 jaar had de diagnose ME/CVS en later ook slaap-apneu. Na het verbeteren van haar voeding (het weglaten van o.a. suikers) en de hoogste dosering vitamine B12 in te nemen voelde ze na enkele weken haar krachten toenemen en nu na 6 maanden is haar leven aanzienlijk verbeterd.
  • Man van 46 jaar heeft al 20 jaar epilepsie en slikt hiervoor medicijnen. Deze sterk vermoeide man start op advies van zijn vrouw met de hoogste dosering B12. Na goed drie weken is de extreme vermoeidheid weg, voelt zich aanzienlijk fitter, en geniet meer van zijn leven.

Vermoeidheid en krachtverlies hangt natuurlijk ook sterk samen met jezelf voldoende voeden, minder pakjes zakjes en suiker, meer goede vetten (kokosolie, hennepzaadolie en gras roomboter). Voeding is de basis en aanvullen van vitamine B12 (bioactieve vorm en foliumzuur) kan een uitkomst bieden.

Geen verzendkosten

Op onze Vitamine B12 producten rekenen we GEEN verzendkosten. Zie voor onze  Vitamine B12 pakketten onze webwinkel.