Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:


Uitslag prijsvraag

Rineke van den Berg - Thursday, December 29, 2016


Tussen alle exotisch groenten en fruit lig ik te stralen
Ik ben jouw buurman, jouw gezondheid, jouw voeding, jouw rust
De zomerzon gebruik ik om mijn wortels te voorzien van pure levenskracht
De herfst maakt dat mijn wortels uitgroeien tot een krachtig gewas
In de winter schenk ik je energie, rust en voeding
Nooit stel ik je teleur
Mijn aroma is voortreffelijk en past altijd in ieder gerecht

Tussen alle bijzondere kerstgroenten en fruit roep ik naar jou: neem je me mee?
In deze jachtige momenten van nep engelenhaar en het zingen van vrede op aarde 
Breng ik je in de eenvoud weer terug in het hier en nu
Ik heb geen E-nummers of pakjes en zakjes nodig
Ik ben de smaak! 
Mijn uiterlijk ziet er dan misschien wat vreemd uit, maar mijn ziel is blank, lelieblank

De heftige tijden roepen op tot stilte en rust
Als we dicht bij onszelf blijven vallen gekunsteldheden weg
Een nieuwe wereld kan ontstaan
Jij bent evenals ik het Stralende licht der aarde

Weet jij wat ik ben?



Enorm veel antwoorden op de prijsvraag hebben we mogen ontvangen, we waren blij verrast door jullie overweldigende creativiteit.
Van Kurkuma tot Taigaiwortel....van alles kwam via de mail binnen. 

 

Er is maar één juist antwoord en dat is: knolselderij

Kijk hieronder voor een heerlijk recept van de anti stress soep met als hoofdrol speler de Knolselderij met WHoly Oly natuurlijk! 

De winnaars ontvangen een literverpakking WHoly Oly van ons cadeau. Deze zal begin volgende week worden thuisbezorgd.

De prijsvraag is per 28 december 2016 gesloten er kunnen geen antwoorden meer worden ingestuurd.





Anti-stresssoep 
Recept voor 4 personen

Een relaxende en verwarmende soep die door de vele nutriënten het lichaam en de geest verzorgt. Binnen 30 minuten heb je deze heerlijke soep bereidt. Het is even wat snijwerk, maar het resultaat is er echt naar! 
Ingrediënten:
  • Knolselderij geschild en in stukjes gesneden
  • Rode uien in ringen gesneden
  • 2 zoete aardappelen (bataat) in blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 winterwortelen in blokjes
  • twee flinke eetlepels kokosolie
  • Keltisch zeezout 
  • Wat peper en nootmuskaat
  • Eventueel wat room
Bereidingswijze:
  1. De knol, wortelen, knoflook en bataat in kleine stukjes snijden
  2. Kook deze samen met Keltisch zeezout tot ze zacht zijn een middelgrote pan. 
  3. Alles moet net onder water staan. 
  4. Bak tegelijkertijd de uienringen in de kokosolie 
  5. Pureer de soep en voeg daarna de gebakken uien toe.
  6. Maak deze af met peper, zout en nootmuskaat 
  7. Naar smaak wat room toevoegen