Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

Okinawa mineralen

Rineke van den Berg - Friday, June 30, 2017


Okinawa zeekoraalmineralen, de juiste en meest natuurlijke voeding voor de tanden en botten!

Zonder botten of skelet kan het menselijk lichaam niet functioneren. Je zou de kracht niet hebben om op te staan, lopen, zitten of gewoon te bewegen. Essentiële mineralen zoals calcium en fosfor zijn opgeslagen in de botten om ze gezond en actief te houden.
Daarom is het belangrijk om calcium aan te vullen, zodat je botten deze essentiële ingrediënten niet ontbreken en kunnen blijven functioneren. Calcium is de belangrijke bouwsteen voor de botten, vooral als het gaat om botchirurgie, bijvoorbeeld bij de tandarts. ”Gewoon” calcium heeft vaak niet de juiste opneembaarheid en kan het lichaam juist belasten (aderverkalking).
Koraal calcium is een zeer goed opneembaar calcium omdat het een volledige mineraal is en geïoniseerde mineralen bevat. Daarnaast is op een juiste wijze aanleveren van een goed opneembare calcium noodzakelijk voor de aanleg en het onderhoud van botten en spieren, is het essentieel voor 147 lichaamsfuncties en daarom essentieel voor je lichaam.

Okinawa Zeekoraalmineralen is een volledige samenstelling van meer dan 70 ionische mineralen, voornamelijk calcium, die het lichaam nodig heeft om te functioneren. 

Dit zijn organische plantaardige oceaan mineralen van het Sango koraal in Okinawa, Japan – het enige koraal waarvan de mineralen en verhoudingen nagenoeg identiek zijn aan die van het menselijk bot. In feite is de samenstelling van deze koralen zo dicht bij het menselijke bot dat chirurgen deze wereldwijd gebruiken in bottransplantatie procedures.

Dit koraal, wat gewonnen wordt is al reeds afgestorven, door het oogsten ontstaat er weer nieuw koraal. Zo blijven de koraalriffen juist levend en kan alles weer aan groeien. Dit koraal heeft ook de vorm van botstructuur. Het verhaal gaat dat de inwoners van dit blauwe zone eiland deze mineralen, sporenelementen via het drinkwater binnenkrijgen en op deze wijze zo gezond het vitaal oud worden.

Blauwe zones
Blauwe zones heten de plaatsen in de wereld waar mensen langer en gezonder leven dan elders op de wereld. Mensen die daar wonen worden gemiddeld ouder dan 90 jaar en zelf ver over de 100 jaar. Ze leven daar gelukkig, vitaal en zonder medicijnen in goede gezondheid. Dat willen we toch allemaal?

De vijf blauwe zones zijn:
  • Het Italiaanse eiland Sardinië
  • Okinawa in Japan
  • Loma Linda in Californië
  • Nicoya in Costa Rica Peninsula
  • Ikaria, Grieks eiland
Zie onze webshop voor de Okinawa zeekoraalmineralen (50 en 100 gram).