Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

Frankincense, heilige olie uit het verre Oosten

Rineke van den Berg - Friday, July 21, 2017


Frankincense (Wierook) is vanuit de oudheid een heilige olie en wordt als zodanig al duizenden jaren gebruikt. Ook de wijzen uit het oosten brachten het kindje Jezus Mirre, Wierook en Goud (wat hoogstwaarschijnlijk Kurkuma is geweest). Geschenken voor een lang en gezond leven, onze werkelijke rijkdom. In zowel Europa als Amerika zijn wetenschappelijke onderzoeken gaande over de helende werking van Frankincense (Wierook). 

We weten dat de combinatie van Mirre, Frankincense en Kurkuma gemengd in Wholy Oly kokosolie prima werkt bij allerlei huidinfecties maar dit kan ook prima ingezet worden als anti-aging ingrediënt. In het oude Egypte werden verjongende maskers gemaakt van o.a. klei, ezelinnenmelk en Frankincense.

Let op! Etherische olie nooit puur op de huid aanbrengen, met uitzondering van Tea tree en Lavendelolie. De verhouding is 3% Etherische olie op een basisolie of kokosolie.


Gratis recept van de Kleine Alchemist: rijke wijze balsem uit het verre Oosten

Het recept is vrij eenvoudig te maken, dus iedereen kan het!

Wat heb je nodig?

Hoe ga je te werk?
  • Zet de glazen pot met daarin de WHoly Oly kokosolie in een pannetje met water op het vuur, verwarm het langzaam zodat deze gesmolten is.
  • Roer de Kurkumapoeder erdoor
  • Haal de pot uit de pan
  • Laat deze even afkoelen
  • Meng dan de aanbevolen druppels Frankincense en Mirre er doorheen.
  • Doe de deksel erop en plak er een etiket erop. Houdbaarheid is ongeveer 6 maanden. 
  • Het beste kan je de pot koel bewaren.
Tip:
Wil je een meer smeuïge balsem? Roer dan 10 ml Abrikoospitolie aan het einde van het recept door de nog vloeibare olie. Kijk uit met witte kleding of handdoeken, de kurkuma in de balsem kan gele sporen achter laten.

Gebruik:
Neem een beetje van deze balsem in de handen en laat deze smelten. Breng op de aangedane plaats een beetje aan en wrijf deze zachtjes in. De Etherische olie (Frankincense - Wierook en Mirre) worden ook door de huid opgenomen en brengen rust, kalmte en focus in lichaam en geest. Dagelijks de voeten inmasseren kan een weldaad voor de ziel betekenen.

Deze balsem heeft een heel fijne balsemachtige geur en is daardoor ook voor alle zintuigen een genot…..wijze rijkdom uit het verre Oosten.

Lees maandelijks in magazine Spiegelbeeld recepten van de Kleine Alchemist.