Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

Feiten over de WHoly Oly kokosolie

Rineke van den Berg - Friday, July 07, 2017


Weet jij hoe het zit met alle soorten kokosolie? Kan jij door het bos van aanbod de bomen niet meer zien? Hier vind je alles uitgelegd over de WHoly Oly, want dat is de kokosolie die wij van oorsprong tot gebruik door en door kennen. 

WHoly Oly, 100% biologisch geteelde en meerdere malen gecertificeerde kokosolie importeren we nu al bijna 5 jaar van een kleine plantage (8 hectare) in India. Wij kennen deze vriendelijke en oprechte Indiase familie persoonlijk.

De WHoly OLy is werkelijk van Top kwaliteit en bewezen werkzaam, die informatie krijgen van onze tevreden klanten en onze wederverkopers. Onze lieve en gewaardeerde klantenkring weet dat wij absoluut veel onderzoek doen naar de kwaliteit van onze producten en dus alleen het beste in huis halen. Zo ook onze WHoly Oly.

Hierbij dus alle feiten op een rij, de certificeringen en bereidingswijze van de WHoly Oly.
 1. Wholy Oly is gecertificeerd oa met het Ecocert label, US organic label, India Organic, ISO gecertificeerd en wordt afgevuld in India onder streng toezicht van het hygiëne keurmerk HaCCP. 
 2. De plantage is al meer dan vier generaties in dezelfde familie en heeft een afmeting van 8 hectare. Er zijn geen oerwouden gerooid voor deze kleine plantage. 
 3. Deze familie gaat pas produceren als er een order binnenkomt. Zo kan het inclusief het vervoer over zee soms wel meer dan twee maanden duren voor het product bij ons aankomt. Zo weten we ook dat deze olie supervers is. 
 4. De gebruikte kokosnoten (natuurlijk biologisch) worden met de hand geplukt en ontdaan van de schil (je kunt dit schema hier downloaden: Proces van WHoly Oly bewerking).
 5. Het persingsproces van de WHoly Oly kokosolie is koud, immers op deze plaats in India is de gemiddelde temperatuur 40 graden. Kokosolie is vloeibaar boven een temperatuur van 23 graden. Er hoeft dus niets verhit te worden. De WHoly Oly mag zich dus raw food noemen.
 6. De (glazen) verpakkingen worden voor het grootste gedeelte afgevuld in India, direct na het filtratie proces. Binnen 4 uur na het plukken van de kokosnoten zit de WHoly Oly in de glazen pot en PBA-vrije jerrycan. Bij Sundancer thuis wordt de kokosolie voorzien van het WHoly Oly etiket. 
 7. De Wholy Oly heeft een roomkleurig en marmer uiterlijk wat duidt op een eerste koude persing, dus extra virgin. Soms zie je onderin de potten een klein beetje residue van de kokosnoot. Dit is een teken dat deze olie 100% natuurlijk is en alle kenmerken bevat van een eerste koude persing. 
 8. De Wholy Oly ondergaat geen enkele bewerking zoals bleken en ontgeuren. 
 9. Schimmels kunnen in onze WHoly Oly niet voorkomen. De olie blijkt zelfs zeer goed tegen schimmels te werken zoals zwemmerseczeem en vaginale schimmels en ja zelfs tegen candida. 
 10. De geur is zacht, en prettig romig. Zo kan je merken dat de WHoly Oly niet ontgeurt is. 
 11. WHoly Oly heeft een Bovis waarde van 1,5 miljoen (gemeten door DJR advies, de autoriteit in Nederland voor het meten van Bovis waarde). WHoly Oly bevat dus 100% levenskracht.
Certificeringen 
WHO (World health Organisation)– GMP (Good Manufacturing Practices)
HaCCP ( Hygiene, bedrijf krijgt regelmatig controle)
ISO 9001-2015
Ecocert (certificering voor ecologische verwerking en verhandelen van het product)
USDA Organic (biologische certificering US)
India Organic (biologische certificering India)


Naast alle certificeringen zijn wij als Nederlandse importeur van de WHoly Oly ontzettend trots op ons fantastische product. De naam WHoly Oly hebben wij aan deze superieure kwaliteits olie gegeven omdat WHoly staat voor “heel” en “heilig” en niet alleen vanwege de fantastische Bovis waarde, maar omdat WHoly Oly zeer breed kan worden ingezet bij vele kwalen en ter bescherming van een goede gezondheid. 

Wij houden, samen met velen anderen, van onze WHoly Oly!