Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

CHECKUP EXPERIENCE DAY

Piet Kukler - Thursday, August 21, 2014


Deze dagen gaan we meerdere malen organiseren in binnen- en buitenland. Dit worden heel bijzondere dagen waarop je in de gelegenheid wordt gesteld om een afspraak te maken voor een totale checkup.

Hoe belangrijk is het om je gezondheid te checken?
In het oude China werd de geneesheer alleen beloond als hij zijn mensen gezond hield. Hij wilde NATUURLIJK dat zij allen gezond bleven.

Op Westerse, Ayurvedische en Chinese wijze vindt deze check-up plaats door twee ervaren therapeuten met elk hun eigen specialisatie. Een unieke samenwerking!

Je sterke en zwakkere punten worden helder gemaakt door de volgende methodes:
Iriscopie, levend bloed analyse, polsdiagnostiek, urinetest (9 punten), bloeddruk, HB, bloedsuiker, zuurstofgehalte in het bloed en tongdiagnostiek.

Iriscopie (Westers Chinees)
Evenals velen andere disciplines die we vandaag aanbieden, kunnen we in de ogen veel meer zien. Immers de ogen weerspiegelen ons gehele lichaam en geest. Sterkte en zwakte wordt door middel van deze constatering aan je uitgelegd.

Bloeddruk en zuurstofgehalte (Westers)
Ook de bloeddruk en het zuurstofgehalte zullen we op deze bijzondere dag meten.

Pols diagnostiek (Chinees)
Chinese polsdiagnostiek werd veelvuldig door de oude geneesheren toegepast om de mensen gezond te houden. Door de onbalans vast te stellen kon er op tijd worden ingegrepen alvorens men ziek werd. Nog steeds is polsdiagnostiek een krachtig middel om je staat van gezond zijn vast te stellen.

Urinetest punten (Westers)
Op 9 fronten wordt je urine getest op de meest belangrijke afwijkingen zoals bijvoorbeeld ontstekingen en verzuring.

Tongdiagnostiek (Ayurvedisch)
Al meer dan 4000 jaar werd er door middel van tongdiagnostiek een helder beeld gegeven over gezondheid. Ook vroeger bij de huisarts werd de tong nauwkeurig bestudeerd. De vorm, het beslag van de tong en eventuele afwijkingen vertellen veel over je gezondheid of ontbreken daarvan.

Levend Bloed Analyse (Ayurvedisch Westers)
Dit is een onderzoeksmethode waarbij via de microscoop gekeken wordt naar de kwaliteit van verschillende elementen van het bloed. Levend Bloed Analyse is uitermate geschikt voor de detectie van het candida-syndroom, parasieten en vitaminen tekorten, het aantonen van een overbelasting van de lever en vervuiling van de darmen, het laten zien van het zogenaamde Leaky Gut Syndrom (lekke darm) en afwijkingen aan het immuunsysteem en vele andere ziekmakende condities. In sommige gevallen is ook de aanwezigheid van de Borrelia bacterie (ziekte van Lyme) te zien.

Hb-meting? (Westers)
Met een Hb-meting kunnen we vaststellen of je bloedarmoede hebt. De meter kan dan in een halve minuut vaststellen of je Hb te laag of goed is.
Wat is bloedarmoede?
Bij bloedarmoede is het ijzergehalte van het bloed te laag. Tekenen van bloedarmoede zijn duizeligheid en hoofdpijn. Als je bloedarmoede hebt, zal de huisarts je meestal ijzertabletten voorschrijven.

Bloedglucose meting (Westers)
We kunnen met een druppel bloed uit de vinger met een meetapparaat onderzoeken of iemand diabetes type 2 kan hebben. Om het zeker te weten is een uitgebreider onderzoek via de (huis)arts nodig.

Waar?
Deze dagen worden incidenteel georganiseerd als unieke samenwerking tussen De Complementaire Therapeut (Rineke van den Berg) en Santura (Liesbet Muijlwijk). De ene keer in Driebergen (Santura) en de andere keer in Zwijndrecht (Sundancer).

Liesbet en Rineke
Wanneer?
Kijk hier voor onze online agenda.

Wat zijn de kosten?
Voor de Check-up experience betaal je slechts € 79,00 per persoon (1 uur)

Deelname
Zie de desbetreffende agenda-items om te zien waar en hoe je je kunt aanmelden.

Videoverslag Checkup Experience