Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

Okinawa mineralen

Rineke van den Berg - Friday, June 30, 2017

Okinawa zeekoraalmineralen, de juiste en meest natuurlijke voeding voor de tanden en botten! Nu met 10% korting

Zonder botten of skelet kan het menselijk lichaam niet functioneren. Je zou de kracht niet hebben om op te staan, lopen, zitten of gewoon te bewegen. Essentiële mineralen zoals calcium en fosfor zijn opgeslagen in de botten om ze gezond en actief te houden.
Daarom is het belangrijk om calcium aan te vullen, zodat je botten deze essentiële ingrediënten niet ontbreken en kunnen blijven functioneren. Calcium is de belangrijke bouwsteen voor de botten, vooral als het gaat om botchirurgie, bijvoorbeeld bij de tandarts. ”Gewoon” calcium heeft vaak niet de juiste opneembaarheid en kan het lichaam juist belasten (aderverkalking).
Koraal calcium is een zeer goed opneembaar calcium omdat het een volledige mineraal is en geïoniseerde mineralen bevat. Daarnaast is op een juiste wijze aanleveren van een goed opneembare calcium noodzakelijk voor de aanleg en het onderhoud van botten en spieren, is het essentieel voor 147 lichaamsfuncties en daarom essentieel voor je lichaam.

Okinawa Zeekoraalmineralen is een volledige samenstelling van meer dan 70 ionische mineralen, voornamelijk calcium, die het lichaam nodig heeft om te functioneren. 

Dit zijn organische plantaardige oceaan mineralen van het Sango koraal in Okinawa, Japan – het enige koraal waarvan de mineralen en verhoudingen nagenoeg identiek zijn aan die van het menselijk bot. In feite is de samenstelling van deze koralen zo dicht bij het menselijke bot dat chirurgen deze wereldwijd gebruiken in bottransplantatie procedures.

Dit koraal, wat gewonnen wordt is al reeds afgestorven, door het oogsten ontstaat er weer nieuw koraal. Zo blijven de koraalriffen juist levend en kan alles weer aan groeien. Dit koraal heeft ook de vorm van botstructuur. Het verhaal gaat dat de inwoners van dit blauwe zone eiland deze mineralen, sporenelementen via het drinkwater binnenkrijgen en op deze wijze zo gezond het vitaal oud worden.

Blauwe zones
Blauwe zones heten de plaatsen in de wereld waar mensen langer en gezonder leven dan elders op de wereld. Mensen die daar wonen worden gemiddeld ouder dan 90 jaar en zelf ver over de 100 jaar. Ze leven daar gelukkig, vitaal en zonder medicijnen in goede gezondheid. Dat willen we toch allemaal?

De vijf blauwe zones zijn:
  • Het Italiaanse eiland Sardinië
  • Okinawa in Japan
  • Loma Linda in Californië
  • Nicoya in Costa Rica Peninsula
  • Ikaria, Grieks eiland
Zie onze webshop voor de Okinawa zeekoraalmineralen (50gr).

XL actie WHoly Oly

Rineke van den Berg - Friday, June 23, 2017

De WHoly Oly smelt vanzelf met deze temperaturen, daarom een mooie actie om bij weg te smelten!

WHoly Oly kokosolie smelt vanzelf boven de 23 graden. Alle WHoly Oly verpakkingen zijn bij ons nu vloeibaar. Dus is het ideaal weer om juist nu een grote XL voordeel verpakking WHoly Oly van 5 liter aan te schaffen. Je kunt deze overheerlijke olie zo overgieten. 

Bij aankoop van 2 XL voordeel verpakkingen WHoly Oly ontvang je deze week een gratis fles Framboospit olie van 50ml incl glazen zalfpot van 120 ml en recept van de kleine alchemist om zelf een 100% natuurlijke zonverzorging te maken. Kijk hier voor de actie

Zonnige tips voor een mooie gebruinde huid

- Zonnebaad elke dag een kwartiertje in de volle zon zonder zonnefactor, dit vanwege de vitamine D3 opname, breng daarna een beetje van jouw eigen gemaakte zonproduct “(zie actie) op je huid als je nog langer in de zon wilt blijven.
- Drink voldoende zuiver water om de transpiratie op gang te houden (dus de afkoeling van het lichaam).
- Houdt het hoofd koel! Maak je niet te druk in de felle zon. Zet een hoed of pet op.
- Luister naar jouw innerlijk weten, je kunt meer dan je denkt!

Bescherming van binnenuit:
- Eet dagelijks een tomaat, tomaten laten je huid sneller bruinen. Ook wortelen bevatten veel caroteen en maken de huid sneller goudbruin!
- Eet gezonde vetten zoals grasroomboter en WHoly Oly. Zo vul je de talgproductie van binnenuit aan en geef je de huid een natuurlijke anti-aging bescherming.
- Reinig de huid met alleen 100% natuurlijke zepen bv Aleppo zeep of alleen water.

Natuurlijke aftersun: komkommerwater:
- Voeg een ½ geraspte komkommer toe aan 200 ml mineraalwater bv Deeside of je eigen water uit de Aganippe waterbron.
- Laat dit minimaal een uur staan in een afgesloten glazen pot.
- Schud het regelmatig om, zeef het water en doe het in een plantenspuit.
- Spray dit heerlijk verkoelende water op je lichaam. Komkommerwater verkoeld en herstelt de huid.
Geen crème of aftersun is nu meer nodig. Deze middelen houden de warmte vast en dus het herstel van je lichaam tegen!
Let wel op! Komkommerwater is twee dagen in de koelkast houdbaar.

Hier helpt WHoly Oly ook bij:
- zwemmerseczeem. Tweemaal daags de voeten inwrijven;
- Schilferende huid;
- jeukende en geïrriteerde huid;
- acne;
- vaginale schimmels – dagelijks WHoly Oly aanbrengen;
- gevoelig tandvlees (samen met een druppel pepermuntolie tandenpoetsen);
- Spruw of aften (oil pulling- zie boek Bruce Fife);
- Droog, beschadigd of pluizig haar – haarmasker van WHoly Oly. Je kan dit ook de gehele nacht laten inwerken, daarna wassen met een zachte en 100% natuurlijke shampoo bijvoorbeeld Aleppo.

We wensen je natuurlijke een geweldige zonnige zomer toe, maar houd vooral het hoofd koel!

Berberine is een veelvoudige kampioen

Rineke van den Berg - Friday, June 16, 2017

In het oude China wist men het zeker! Berberine kan als natuurlijk antibioticum worden ingezet. Maar ook werden er verhalen verteld over de superkracht van dit gele plantje. Zo zou Berberine het leven niet alleen verlengen, maar ook de kwaliteit hiervan aanzienlijk verbeteren. Zo is bekend dat Berberine een helend effect heeft op het darmslijmvlies, maar ook bij gewrichtsaandoeningen zoals reuma, artritis en artrose. Eigenlijk logisch als je weet dat Berberine een breedband ontstekingsremmer is.

Deze week bieden we Berberine voor een mooie prijs aan. Deze actie is geldig vanaf vandaag t/m vrijdag 23 juni 2017.

Normale prijs is 37,05 voor 60 Berberine capsules en nu voor 34,95!

Nu in de nieuwe geneeskunde worden dit soort heilzame kruiden helaas niet meer ingezet. Jammer! Al meer dan 3000 jaar geleden werkten de Chinese en Indiase artsen succesvol met helende planten zoals Berberine, Gember en ook het krachtige Kurkuma. Wat toen goed werkte voor de mensheid werkt nog steeds. Daarnaast werden de Chinese en Indiase artsen betaald als ze de mensen gezond hielden. Letterlijk hielden ze een vinger aan de pols. Nu betalen we ons scheel aan artsenij en wat er allemaal bijkomt. Wellicht kunnen we leren van deze oude kennis die gelukkig niet verloren is gegaan!

Verder zou Berberine kunnen ondersteunen in de behandeling tegen kanker en de bloeddruk verlagen. Berberine verlaagt en stabiliseert de suikerspiegel in het bloed, maar werkt ook regenererend op de lever. Stabiliseert het cholesterolgehalte en zou preventief werken tegen Malaria en Alzheimer.

Let wel op! Berberine voert chemische stoffen snel uit het lichaam. Dus slik je chemische medicijnen? Het kan dan zijn dat jouw medicatie minder of zelfs niet werkt. Aan de andere kant is het natuurlijk een aardige “bijwerking” van Berberine.  

Darmen reageren prima op de inname van Berberine. Zoals wij van onze cliënten terug horen zijn veelal hun darmen al binnen een maand op orde. Dit kun je zien aan een goede en stevige ontlasting die niet aan de toiletpot plakt, je moet alleen even omkijken om het te kunnen zien.

Zo kunnen we leren van de oude wijsheid die nog steeds fantastische, maar vooral gezonde inzichten geeft. De dokter zou eigenlijk in de keuken moeten staan want daar begint onze gezondheid.

Proost maar heerlijk op jouw gezondheid met een kop met golden milk (van geelwortel/ kurkuma gemaakt) kijk hier voor het recept.

Misdiagnoses…. Vitamine B12 tekort?

Rineke van den Berg - Friday, June 09, 2017

Vitamine B12 blijkt uit onderzoek nog meer werking te hebben dan men eerder vermoedde. Vitamine B12 is een essentiële vitamine voor het goed functioneren van ons totale lichaam en geest! Onbegrijpelijk dat er regulier zoveel patiënten met een heel duidelijk B12 tekort en bijbehorende (zeer ernstige) klachten met verrassende (mis)diagnoses en medicatie opzadelend worden.

Daarnaast hebben juist medicijn gebruikende mensen vaker een vitamine B12 tekort.

Gebruik je bijvoorbeeld: maagzuurremmers zoals Omeprazol, maagbeschermers, Metformine (bij diabetisch 2), alle medicatie bij maag – darmklachten?Ja, en zelfs Rennies?! Dan kan het zomaar zijn dat je een vitamine B12 tekort hebt.

Als er toch besloten wordt tot een B12 bloedtest, maar als de reguliere bloedtest geen tekort aan vitamine B12 laat zien maar deze ook nog aan de hoge kant is….wat dan? Sowieso zijn de reguliere bloedwaarden voor vitamine B12 gebaseerd op een standaardisering van tientallen jaren geleden. Dus trek je eigen conclusie……

Uit onderzoek is gebleken dat als de lever niet goed functioneert, er een stagnatie optreed bij de opname van vitamine B12. Dit is heel duidelijk in het geval van een overbelaste lever (bijvoorbeeld alcoholisme, medicijn). Toxificatie (vergiftiging) van het lichaam is dus de reden dat vitamine B12 niet voldoende kan worden opgenomen.
In de praktijk zie ik vaak mensen die wel een behoorlijke belasting van lichaamsvreemde stoffen in hun lichaam hebben, maar het zelf niet weten. Vaak voelen ze zich depressief of “zwartgallig”. De lever als chemische afvoerfabriek is heden ten dage al behoorlijk belast en kan met moeite alle toxines (ook emotioneel) kwijt. Ook stress kan een belasting van de het gehele lichaam geven. Eigenlijk krijgt het lichaam te weinig rust en herstel in deze chaotische en hectische Westerse wereld.
De levertijd, traditioneel Chinees gezien, is tussen 1.00 en 3.00. Word je tussen deze tijden ’s nachts wakker of misschien even daarna, tja dan heeft ook jouw lever het wat moeilijker en is op dat moment nog niet klaar met het ontgiftingsproces!

Wat heeft de lever dan nodig? De lever heeft goede en gezonde ontlastende voeding nodig en veel rust vanaf 23.00 in de avond. Geen chemicaliën in de vorm van E-nummers, kleur- en geurstoffen, maar zuiver water en verse onbespoten groene voeding.

Verstoorde of verminderde B12 opname kan ontstaan door:
- Bacteriële overgroei
- Parasieten zoals lintworm
- Ziekte van Crohn
- Colitis Ulcerosa
- Maagverkleining of verwijdering
- Helicobacter pylori (maagzuurresistente bacterie in het maagslijmvlies)
- Te weinig maagzuur

Al jaren zetten wij ons in om mensen bewust te maken dat achter vele (vage) klachten vaak een vitamine B12 tekort schuilgaat. Klachten die regulier niet gezien worden of afgescheept met “het zit tussen je oren”, of “je moet er maar mee leren leven” zijn wat ons betreft loze woorden! 

Iedereen verdient een optimaal en gezond leven zodat je echt kunt genieten van alle moois wat het leven te bieden heeft!

B12 is Product van de Maand Juni

Klik hier voor ons Vitamine B12 assortiment, dit wordt altijd verzonden zonder verzendkosten. Als je meer wilt weten over Vitamine B12 tekort dan zijn deze boeken wellicht ook interessant voor je.


Vrijdag 7 juli bewegingsles special: de rug

Rineke van den Berg - Friday, June 09, 2017

Onze rug is een prachtig mechanisme om bewegelijk in het leven te staan.
Helaas is onze rug vaak de oorzaak dat we niet vrijuit kunnen leven. De conditie en bewegelijkheid van de rug is belangrijk, maar ook de doorstroming van onze levenskracht. De levenskracht in het centrale zenuwstelsel is een zeer belangrijk element om positieve informatie aan het lichaam door te geven. In de holte van de wervels bevinden zich vele essentiële zenuwenbanen, keurig en stevig omhult door de wervels. De spieren in de rug ondersteunen dit proces.

Psoas spier….eh….wat?

Tja en deze spier(groep) hebben we allemaal! Diep gelegen in de bekkenbodem. Een goed werkende psoas spier voorkomt lage rugklachten, bekken-nierproblemen en platvoeten. Deze zeer belangrijke spiergroep balanceert onder andere het heiligbeen en het SI-gewricht. Daarnaast is deze spier direct verbonden door middel van reflexen aan het middenrif en dus de ademhaling. Maar ook maakt de psoas spier het mogelijk om de heupen en ook de benen optimaal te kunnen bewegen.
De psoas reageert niet alleen op stress maar slaat ook de onderliggende emotie daarvan op. Het kan dus zomaar zijn dat bij het ontspannen van deze spier er een traantje uit je ooghoek vloeit….

Daarom wordt de psoas ook wel de spier van de ziel genoemd.

In deze speciale bewegingsles leer je om in alle rust, zonder iets te forceren, de rug en met name de psoas te ontspannen, te ontdoen van stress en leer je hoe je soepeler door het leven kan gaan. Melissa legt alles goed en rustig uit, maar laat je vooral zien en voelen hoe je thuis hiermee aan de slag kunt. 

Een kleine verandering in je dagelijks leven kan grootse resultaten geven!

Een echte aanrader voor mensen met een gevoelige rug, veel stress en diegene die actief wil werken aan een kwalitatief soepeler leven.

Vrijdagmiddag 7 juli 2107 (door omstandigheden is de les van 23 juni verzet naar 7 juli)
Om 12.30 – tot 13.15
Locatie: Sundancer, Stationsweg 43, 3331LR Zwijndrecht
Entree: € 7,50 (eenmalige introductieprijs, daarna € 9,00)
Door: Melissa (de vijf tibetanen, speciale bewegingslessen en yoga)

Je kunt je hier opgeven.