Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

Black (Blessed) Seed olie, tegen alle ziekten?

Rineke van den Berg - Friday, July 14, 2017


Black seed olie wordt niet voor niets blessed  (gezegende) olie genoemd

Al meer dan duizenden jaren is deze olie een zeer belangrijk volksgeneesmiddel zowel in de Arabische als ook in de Indiase wereld. Van oudsher wordt de Black Seed olie gebruikt voor maag- en darmklachten, spasme, astma, hoofdpijn en parasieten. Maar ook voor diverse huidkwalen kan deze krachtige olie worden ingezet!

Meer dan 80% van de olie is onverzadigd en bevat omega 3, 6 en 9 in een juiste verhouding. Verder bevat dit krachtige goedje meer dan 100 componenten die allen in perfecte samenwerking de balans van het lichaam kunnen herstellen. De uitspraak in zowel de Bijbel als de Koran dat Black Seed zou helpen tegen alle ziekten behalve de dood zou zo maar eens waar kunnen zijn!
Het zaad wordt koud geperst geeft tot 40% olie, tevens een heilzame essentiële (vluchtige olie) met een heel karakteristieke geur en smaak. Black Seed olie bevat calcium, ijzer, natrium, fosfor, zink en koper, vitamine B1, B2, B3, B6, B11. Gebruik en dosering van deze olie wordt individueel bepaald.

Kracht van de natuur
Er is de laatste jaren veel gepubliceerd betreffende de eigenschappen van Black seed olie en het is geen wonder dat de farmaceutische industrie heeft geprobeerd om de werkzame componenten te isoleren en te patenteren. Echter de kracht van deze natuurlijke plantaardige olie zit hem niet zozeer in de individuele werkzame stoffen maar in het samenspel daarvan. Alleen bij gebruik van het natuurlijke product profiteert men van deze unieke eigenschappen. Daarmee is wederom bewezen dat de natuur zich niet gemakkelijk laat kopiëren. Dat maakt dat Black Seed olie een uniek middel is uit de apotheek van God. 

Gebruik 
Eén tot drie theelepels per dag. Even onder de tong houden en dan doorslikken. De smaak is heel specifiek en neigt naar het bittere toe.