Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

VITAMINE B12: TEKORT BIJ BABY'S EN KINDEREN

Rineke van den Berg - Thursday, August 27, 2015


Hoe herken je B12 tekort bij baby’s en kinderen?

We starten bij het begin, bij de ontwikkeling van de baby in de baarmoeder. Volgens medisch onderzoek start een vitamine B12 tekort al op die plaats. Als moeder vegetariër is en/ of een B12 opname probleem heeft, kunnen bij de ontwikkelingen van de ongeborene veel ontwikkelingsproblemen ontstaan, vooral het zenuwstelsel loopt hierdoor een groot risico. De voorraad aan vitamine B12 die de moeder bij zich heeft zal volledig worden ingezet om de foetus te beschermen. Als er via de moeder niet voldoende wordt aangeleverd ontstaan er voor zowel de moeder als de baby gevaarlijke situaties. Direct zal de zwangere slechts vermoeidheid ervaren, ijzer gebrek en een bleke huidskleur hebben. Echter op langere termijn kan de ontwikkeling van de baby een achterstand krijgen welke pas na de geboorte zichtbaar en merkbaar is. Ook een medische ingreep zoals een keizersnede kan het verzwakte lichaam van de zwangere amper aan en behoeft een langdurige herstel periode waarbij een inname van een hoge dosering vitamine B12 zeker gewenst is!

Tekenen van een B12 gebrek bij een pasgeborene zijn: geboren worden met een kleine schedel, zwakte, slechte gewichtstoename, onvrijwillige bewegingen, zwakkere zuigreflex, stuipen, bloedarmoede, totale zwakte in armpjes en beentjes.

Bij de latere ontwikkeling kunnen zaken herkend worden zoals: moeizaam contact maken, taalachterstand, spraakproblemen, gebrekkige motorische vaardigheden enz, enz.
Later op school kan vaak een B- twaalver niet echt goed mee komen. Slechte leerprestaties en een arm sociaal contact zijn aan de orde van de dag. Het kind voelt zich moe en verliest het vertrouwen in zichzelf en de wereld, voelt zich waardeloos en depressief. Vaak worden deze kinderen ook nog eens gepest en laten over zich heen lopen. Kortom een diagnose die regulier niet als zijnde een B 12 tekort wordt opgemerkt.
Vaak zien we dat een goede aanvulling van {vitamine B12} snel resultaten geeft, wat zich uit in een vrolijker kind die meer vertrouwen krijgt in zichzelf en de omgeving, maar zeker meer in zijn/ haar kracht komt te staan!

 

 

Geen verzendkosten

 

 

Op onze Vitamine B12 producten rekenen we GEEN verzendkosten. Zie voor onze Vitamine B12 pakketten onze webwinkel.