Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:Aganippe: de natuurlijke waterbron in jouw huis!

Rineke van den Berg - Friday, July 28, 2017

Water is van levensbelang: alle lichaamsprocessen worden geholpen door de levenskracht van water.

Onze jarenlange zoektocht naar een geschikt waterfilter, die aan onze strenge eisen moest voldoen, leverde niets op. Totdat we in aanraking kwamen met het Aganippe waterfilter. Deze waterfilter voldeed op alle fronten aan onze hoogste eisen en deed zelfs meer dan dat! 

Aganippe de waternimf uit de Griekse mythologie is geen sprookje maar een gezonde werkelijkheid, gemakkelijk toepasbaar in elk huis. Aganippe’s inspirerende en gezonde waterbron voorziet ieder huishouden van een unieke natuurlijke waterbron! Bij Sundancer koken we met dit heerlijke zachte water en zetten daarmee koffie en thee. 

De Aganippe waterfilter is een tweestappen filter dat uit een hoogwaardige keramische filter en een mineralenfilter (premiumfilter) is opgebouwd. Het hart, het unieke mineralenfilter, is uit vijf verschillende mineraallagen opgebouwd en schenkt je mild, zacht, gereinigd en gevitaliseerd drinkwater.

De Aganippe waterfilter werkt geheel zonder stroom. Op natuurlijke wijze stroomt het water volledig zonder druk door de filters, waardoor het water zich op volkomen vrije wijze vitaliseren en regenereren kan.
Ook in het gebruik is de Aganippe simpel. Gebruik leidingwater of regenwater (vaak van nog betere kwaliteit) voor de Aganippe. Je brengt het water boven in het vulreservoir en het resultaat is kwalitatief goed en schoon, vitaal drinkwater.
Water is een medium dat verontreinigingen en afvalstoffen die bij stofwisselingsprocessen vrijkomen afvoert. Zo wordt het lichaam op de juiste wijze schoongehouden. Wij bestaan immer voor 70% uit water. Water is van levensbelang: alle lichaamsprocessen worden geholpen door de levenskracht van water. Hoe schoner onze lichaamsvloeistof is, des te beter afvalstoffen kunnen worden afgevoerd en essentiële stoffen kunnen worden aangevoerd naar de plaats waar deze nodig zijn.
Ons drinkwater is allang niet meer zuiver te noemen, daarvoor bevat ons drinkwater teveel stoffen die er niet in thuis horen.
Door het consumeren van onnatuurlijke stoffen die in ons voedsel verwerkt zijn, is lichaamsverzuring een groot probleem geworden. De afvalstoffen kunnen niet goed meer afgevoerd worden doordat ons drinkwater ook verzuurd is. Hierdoor ontstaan de moderne gezondheidsproblemen die uitmonden in ziek-zijn. Uw lichaam heeft zuiver water nodig om alle ongerechtigheden uit het lichaam te verwijderen en erger te voorkomen. 
 
Door het actieve- en zilveractieve koolstof, samen met Zeolith, worden ongewenste kalk, nitraat, zware metalen en andere ongewenste elementen door middel van ionenuitwisseling uit het leidingwater gezuiverd. Het Aganippe water smaakt zacht en vitaal, ruikt neutraal en is een krachtige lichaamsreiniger. Het vult de mineralenbalans aan en laat de gezonde lichaamssappen weer vloeien. Deze dragen ertoe bij dat het water weer meer basisch (ph neutraal) wordt.
Door deze Aganippe waterfilter krijgt u op eenvoudige wijze een zeer smaakvol drinkwater. Je zult ook merken dat dranken zoals koffie en thee een veel betere smaak krijgen.

Blijf altijd alert en dichtbij je gevoel, kijk achter de schermen en observeer wat er gaande is. Jouw gezondheid en jouw geliefden is van het allergrootste belang. 

Wij wensen je een vitale en heldere stroming toe, maar vooral een Stralende gezondheid!

Frankincense, heilige olie uit het verre Oosten

Rineke van den Berg - Friday, July 21, 2017

Op zaterdag 22 juli '17 krijg je 10% korting op alle oliën ook de genoemde oliën (met uitzondering van de WHoly Oly). 

Frankincense (Wierook) is vanuit de oudheid een heilige olie en wordt als zodanig al duizenden jaren gebruikt. Ook de wijzen uit het oosten brachten het kindje Jezus Mirre, Wierook en Goud (wat hoogstwaarschijnlijk Kurkuma is geweest). Geschenken voor een lang en gezond leven, onze werkelijke rijkdom. In zowel Europa als Amerika zijn wetenschappelijke onderzoeken gaande over de helende werking van Frankincense (Wierook). 
We weten dat de combinatie van Mirre, Frankincense en Kurkuma gemengd in Wholy Oly kokosolie prima werkt bij allerlei huidinfecties maar dit kan ook prima ingezet worden als anti-aging ingrediënt. In het oude Egypte werden verjongende maskers gemaakt van o.a. klei, ezelinnenmelk en Frankincense.

Let op! Etherische olie nooit puur op de huid aanbrengen, met uitzondering van Tea tree en Lavendelolie. De verhouding is 3% Etherische olie op een basisolie of kokosolie.


Gratis recept van de Kleine Alchemist: rijke wijze balsem uit het verre Oosten

Het recept is vrij eenvoudig te maken, dus iedereen kan het!

Wat heb je nodig?

Hoe ga je te werk?
 • Zet de glazen pot met daarin de WHoly Oly kokosolie in een pannetje met water op het vuur, verwarm het langzaam zodat deze gesmolten is.
 • Roer de Kurkumapoeder erdoor
 • Haal de pot uit de pan
 • Laat deze even afkoelen
 • Meng dan de aanbevolen druppels Frankincense en Mirre er doorheen.
 • Doe de deksel erop en plak er een etiket erop. Houdbaarheid is ongeveer 6 maanden. 
 • Het beste kan je de pot koel bewaren.
Tip:
Wil je een meer smeuïge balsem? Roer dan 10 ml Abrikoospitolie aan het einde van het recept door de nog vloeibare olie. Kijk uit met witte kleding of handdoeken, de kurkuma in de balsem kan gele sporen achter laten.

Gebruik:
Neem een beetje van deze balsem in de handen en laat deze smelten. Breng op de aangedane plaats een beetje aan en wrijf deze zachtjes in. De Etherische olie (Frankincense - Wierook en Mirre) worden ook door de huid opgenomen en brengen rust, kalmte en focus in lichaam en geest. Dagelijks de voeten inmasseren kan een weldaad voor de ziel betekenen.

Deze balsem heeft een heel fijne balsemachtige geur en is daardoor ook voor alle zintuigen een genot…..wijze rijkdom uit het verre Oosten.

Lees maandelijks in magazine Spiegelbeeld recepten van de Kleine Alchemist. 

Abrikoospitolie: krachtig tegen veroudering

Rineke van den Berg - Friday, July 21, 2017

Vooral met zoveel zon is deze 100% krachtige en natuurlijke Abrikoospitolie aan te raden!

Abrikoospitolie wordt snel door de huid opgenomen en beschermt per direct de huid tegen beschadigingen van teveel zon (zon is goed voor je huid, maar verbranding beschadigd). Abrikoospitolie maakt in de huid elastine en collageen aan zodat de huid weer glad en strak wordt, zelfs bij de tere oogstreek werkt Abrikoospitolie zacht en gladmakend. Ja, zelfs oog make-up vliegt van de oogleden op delicate en verzorgende wijze.

Vreemde plekjes?
In de “alternatieve” wereld wordt zelfs gesproken dat Abrikoospitolie tegen foute celdeling van de huid zou kunnen helpen. Wat we wel weten en mogen zeggen is dat als er vreemde plekjes op de huid ontstaan, ze vaak verdwijnen met het dagelijks aanbrengen van een beetje Abrikoospitolie. Natuurlijk is gezond verstand hierbij een must en bij twijfel is een bezoek aan de arts aan te raden.

Met 100% natuurlijke huidverzorging kun je niet jong genoeg beginnen.

Voor baby’s is de Abrikoospitolie een weldaad voor de gevoelige geïrriteerde en allergisch reagerende huid en werkt uitstekend tegen luieruitslag. Daarnaast is Abrikoospitolie een zeer krachtige antioxidant die de huid beschermt tegen kwalijke invloeden van buitenaf. Deze olie is een eerste klas verzachter van rode plekken en andere huidellende zoals acne. 

Oervolkeren
Als we terug gaan in de tijd zien we dat vele volkeren de Abrikoos en haar pit als krachtig middel tegen allerlei aandoeningen gebruikten. Zo consumeren de leden van de Hunza-stam grote hoeveelheden abrikozenpitten om hun gezondheid te waarborgen. Hoe belangrijk de Abrikozen voor hen waren blijkt uit het feit dat hun status in de groep mede wordt bepaald door het aantal abrikozenbomen dat ze bezitten.

Welke werkzame stoffen bevat Abrikoospitolie?
De vitamines A, B1, B2, B3, B5, B6, B17 (Amygdaline, Laetrile), C en E. Tevens bevat deze olie de mineralen Calcium, Koper, IJzer, Magnesium, Mangaan, Natrium, Fosfor en Sulfer. En verder o.a. : Linolzuur, rijk aan omega 3 en 6, Alfalinoleenzuur, Stearinezuur en Palmitinezuur.

Het herstellend recept voor huid en haar
Meng een aantal druppels door jouw favoriete dag-nachtcrème (die 100% natuurlijk is) of gebruik de Abrikoospitolie puur op de huid. Heb je een zeer droge huid meng deze dan 1: 1 Abrikoospitolie met Arganolie. Heb je een heel bleke huid dan doet Rozenbottelolie biologisch in een menging van 1 op 3 met Abrikoospitolie je huid weer stralen. Rozenbottelolie helpt puur ook tegen littekens.

Heb je door alle zon en zee een beetje droog haar gekregen? Meng dan een paar druppels Abrikoospitolie door je shampoo of conditioner of puur als masker. Jouw haar zal weer prachtig glanzen! Herinner je dat de zon leven-gevend is. Alles groeit en bloeit onder invloed van deze prachtige en krachtige bron. Ga verstandig om met de zon, maar stel je huid dagelijks voor korte tijd bloot aan de zonnestralen. De huid zal de zonnestralen omzetten in de essentiële vitamine D3.

Dagelijks een zonnebad verbetert je humeur en schenkt je levenskracht. Wij wensen je een zon in je hart die altijd mag stralen van geluk!

Profiteer alleen op zaterdag 22 juli van 10% korting op alle etherische- en basisoliën

Klik hier voor alle aanbiedingen. 

Zo kun je lekker aan de slag met jouw eigen gemaakte producten. 

Lavendelolie, vriend van bijna iedereen

Rineke van den Berg - Friday, July 14, 2017

Deze maand 5 ml zuivere Lavendel olie cadeau

Wie kan die liefelijke Lavendelgeur weerstaan? Lavendelolie laat een sfeer van zuiverheid, frisheid en orde ontstaan. Zij verdrijft slechte gedachten en boze indrukken. Zelfs depressies worden lichter. De geur van Lavendel geeft het gevoel van een grote schoonmaak, letterlijk wast Lavendel alles heerlijk schoon, ontspant de overbelaste geest en geeft ontspanning bij verkramping.

Wel 500 gram lavendelbloemetjes zijn er nodig om deze 5 ml zuivere essentiële lavendelolie te maken! De Lavendelbloemen worden met aandacht en liefde geplukt, verwerkt en middels waterdestillatie gewonnen en verpakt in glas. Lavendel is één van de weinige essentiële (aromatische) vluchtige oliën die direct op de huid aangebracht mag worden. 

Helpt om te ontspannen ook bij hoofdpijn en stress:
 • Breng een druppel aan op de slapen van het hoofd. 
 • Druppel een paar druppels op het hoofdkussen voor het slapen gaan. Kan ook bij baby’s en kinderen. 
 • Ideaal voor ontspannende massage- voeg wat druppels Lavendelolie toe aan een basis olie en geniet! 
 • Ook voor in (voet) bad samen met Dr. Magnesium super ontspannend. 
 • Werkt tegen muggen en andere insecten bv teken. Breng wat lavendelolie op de polsen of op de plaatsen waar men het vaakst wordt gestoken. Ook na de muggensteek kalmeert Lavendelolie direct. 
Kortom een heerlijk ontspannen cadeau uit de natuur. 

Kijk voor meer etherische oliën hier of klik op onderstaande afbeelding.


Black (Blessed) Seed olie, tegen alle ziekten?

Rineke van den Berg - Friday, July 14, 2017

Black seed olie wordt niet voor niets blessed  (gezegende) olie genoemd

Al meer dan duizenden jaren is deze olie een zeer belangrijk volksgeneesmiddel zowel in de Arabische als ook in de Indiase wereld. Van oudsher wordt de Black Seed olie gebruikt voor maag- en darmklachten, spasme, astma, hoofdpijn en parasieten. Maar ook voor diverse huidkwalen kan deze krachtige olie worden ingezet!

Meer dan 80% van de olie is onverzadigd en bevat omega 3, 6 en 9 in een juiste verhouding. Verder bevat dit krachtige goedje meer dan 100 componenten die allen in perfecte samenwerking de balans van het lichaam kunnen herstellen. De uitspraak in zowel de Bijbel als de Koran dat Black Seed zou helpen tegen alle ziekten behalve de dood zou zo maar eens waar kunnen zijn!
Het zaad wordt koud geperst geeft tot 40% olie, tevens een heilzame essentiële (vluchtige olie) met een heel karakteristieke geur en smaak. Black Seed olie bevat calcium, ijzer, natrium, fosfor, zink en koper, vitamine B1, B2, B3, B6, B11. Gebruik en dosering van deze olie wordt individueel bepaald.

Kracht van de natuur
Er is de laatste jaren veel gepubliceerd betreffende de eigenschappen van Black seed olie en het is geen wonder dat de farmaceutische industrie heeft geprobeerd om de werkzame componenten te isoleren en te patenteren. Echter de kracht van deze natuurlijke plantaardige olie zit hem niet zozeer in de individuele werkzame stoffen maar in het samenspel daarvan. Alleen bij gebruik van het natuurlijke product profiteert men van deze unieke eigenschappen. Daarmee is wederom bewezen dat de natuur zich niet gemakkelijk laat kopiëren. Dat maakt dat Black Seed olie een uniek middel is uit de apotheek van God. 

Gebruik 
Eén tot drie theelepels per dag. Even onder de tong houden en dan doorslikken. De smaak is heel specifiek en neigt naar het bittere toe.