Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:Kan voeding als medicijn dienen?

Rineke van den Berg - Friday, April 14, 2017
Hypocrates van Kos (460 v Chr) wordt beschouwd als ‘de vader van de westerse geneeskunde’. Een beroemde uitspraak van hem is: ”Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”.  

De moderne arts Dr. Bruce Fife weet het zeker! Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat Kokosolie geneest, ja zelfs Alzeheimer is te stoppen, zo schrijft Dr. Bruce Fife (liefkozend Dr. Coconut genoemd) in één van zijn vele boeken over de helende werking van kokosolie. Zelfs, zo schrijft hij, is het zenuwstelsel voor 100% te genezen bij inname van 4 eetlepels ruwe kokosolie per dag!  

Vele soorten en nog meer merken kokosolie vind je in de winkels.  Ook de grote supermarktketens hebben meer dan één soort kokosolie in de schappen staan. Een hype? Nou echt niet! Steeds meer mensen ondervinden de heilzame werking van kokosolie. 

Toch is niet alle kokosolie hetzelfde. Zie je toch door alle kokospalmen de ware kokosolie niet? 

Waar moet een goede kokosolie aan voldoen? 
 • Biologisch geteeld, GMO vrij
 • Koud (onder 40 graden) geperst onder HCCP (hygiëne) keurmerk
 • Binnen 4 uur na het plukken geperst en in de verpakking
Daardoor heeft een goede kwaliteit kokosolie een zachte nootachtige kokosgeur, een roomkleurige en gemarmerde structuur, smaakt zacht nootachtig en  wat zoetig. Smelt per direct in de mond!

WHoly Oly kokosolie en Bovis waarde
Wist je dat de Bovis waarde (vastgelegd door André Bovis in het begin van de vorige eeuw) de mate van levenskracht  aangeeft.
Dat niet alleen voedingsmiddelen een Bovis waarde hebben, maar mensen ook. En dat tot eind 2012 de hoogste Bovis waarde voor mensen en voedingsmiddelen tussen 6500 en 8000 lag. 
Dat voeding met een lagere Bovis waarde dan onszelf ons naar beneden haalt, terwijl voeding met een hogere Bovis waarde dan onszelf ons werkelijk voedt. Kan je je voorstellen dat met één klontje WHoly Oly door je maaltijd je ineens een upgrade van je voedsel krijgt? 

Dat we onze WHoly Oly kokosolie hebben laten testen door DJR-advies (Dineke en Karel Jongepier), dé autoriteit in Nederland voor het bepalen van Bovis waarden. Dat er nog nooit eerder zo’n hoge Bovis waarde is gemeten bij een voedingsmiddel: 1,5 miljoen!

WHoly Oly kokosolie is van de meest zuivere vorm, boordevol laurinezuur (ingrediënt van moedermelk), mineralen en met een overheerlijke natuurlijke romige smaak. 
Onze Indiase partner teelt en verwerkt met hart en ziel op eerlijke wijze deze 100% natuurzuivere kokosolie. Binnen 4 uur na het plukken van de kokosnoten worden deze koud geperst zonder enige bewerking behalve de drievoudige fiktering. De kokosplantage grenst aan de zee en dus bevat onze WHoly Oly veel mineralen (o.a. jodium). Dat proef je aan de romige en nootachtige smaak. 
WHoly Oly is biologisch, eerlijk, puur en onbewerkt. Wel 18 kokosnoten zitten in één liter WHoly Oly!Bestaansrecht ...

Rineke van den Berg - Friday, April 07, 2017

Herken je dit thema in jouw leven?

Heb jij ook moeite, net als vele gevoelige mensen, om staande te blijven in een wereld waar het steeds maar gekker en drukker lijkt te worden? Weet je soms helemaal niet meer wie je bent en welke geweldige kwaliteiten jij bezit? Misschien vind je het lastig om naar drukke winkels en evenementen te gaan. Misschien ben je door alle opgedane indrukken extreem moe en lusteloos. 
Somberheid en zelfs depressiviteit kunnen net als bovenstaande verschijnselen duiden op een vitamine B12 gebrek!

Bekijk dit interview maar eens 
en wellicht herken je enige symptomen van een vitamine B12 gebrek.

In mijn tuin staat een grote stalen pot vol met grote grijze kiezelstenen. Deze week zag ik hier een viooltje ontluiken en met haar vriendelijke gezichtje naar mij roepen: “hallo, ik heb het gered, hier ben ik”. Vanuit de duistere aarde, dwars door alle oude wortels van oude planten ben ik omhoog gekomen. Het regenwater meanderde in mij en liet mijn zeer kleine zaadje ontkiemen. 
De kiezels hebben mij geleerd om sterker te worden door ze te omzeilen. De aarde geeft mij kracht en voeding om tegen de zwaartekracht in mijn licht te laten schijnen. 

Mijn boodschap is:
Ik besta door in mijn kracht te gaan staan, ruimte in te nemen en de dingen te gaan doen waarin ik goed ben. Ik ben het licht der wereld, net als jij! 


Neem jouw ruimte in. Het is belangrijk dat jij kan leven vanuit jouw kracht, jouw licht! en dat je zelfbeslissingsrecht hebt in alles! 

Bestaansrecht wens ik jullie allen toe.
Stralende en zonnige groet
Rineke van den Berg

Heb jij al je eigen waterbron in huis?

Rineke van den Berg - Friday, March 03, 2017

De Aganippe waterbron
De Aganippe, de waterbron waar je zelfs van slootwater goed en zuiver drinkwater kunt maken. 

De Aganippe werkt niet op elektriciteit en kan dus op elke plek worden neer gezet, zelfs in de schuur of in de caravan. Steeds gebruikmakend van je eigen waterbron geeft het je de mogelijkheid om met goed water te koken (en dus lekkerder), heerlijke thee te zetten en ook zuiver water mee te nemen voor onderweg. Een besparing die je er zeker uit haalt. De filters kunnen ongeveer 6 maanden mee (afhankelijk van het gebruik).

Het medium water
Water is een medium dat verontreinigingen en afvalstoffen die bij stofwisselingsprocessen vrijkomen afvoert. Zo wordt het lichaam op de juiste wijze schoongehouden. Wij bestaan immer voor 70% uit water. Water is van levensbelang: alle lichaamsprocessen worden geholpen door de levenskracht van water.
Hoe schoner onze lichaamsvloeistof is, des te beter afvalstoffen kunnen worden afgevoerd en essentiële stoffen kunnen worden aangevoerd naar de plaats waar deze nodig zijn.
Ons drinkwater is allang niet meer zuiver te noemen, daarvoor bevat ons drinkwater teveel stoffen die er niet in thuis horen.  
Door het consumeren van onnatuurlijke stoffen die in ons voedsel verwerkt zijn, is lichaamsverzuring een groot probleem geworden. De afvalstoffen kunnen niet goed meer afgevoerd worden doordat ons drinkwater ook verzuurd is. Hierdoor ontstaan de moderne gezondheidsproblemen die uitmonden in ziek-zijn. Uw lichaam heeft zuiver water nodig om alle ongerechtigheden uit het lichaam te verwijderen en erger te voorkomen.  
Door het actieve- en zilveractieve koolstof, samen met Zeolith, worden ongewenste kalk, nitraat, zware metalen en andere ongewenste elementen  d.m.v. ionenuitwisseling uit het leidingwater gezuiverd. Het Aganippe water smaakt zacht en vitaal, ruikt neutraal en is een krachtige lichaamsreiniger. Het vult de mineralenbalans aan en laat de gezonde  lichaamssappen weer vloeien. Deze dragen ertoe bij dat het water weer meer basisch (ph neutraal) wordt.
Door deze Aganippe waterfilter krijgt u op eenvoudige wijze een zeer smaakvol drinkwater. U zult ook merken dat dranken een betere smaak krijgen.
Let op: om uw waterkwaliteit duurzaam van een goede kwaliteit te voorzien is het noodzakelijk dat u regelmatig de filters vervangt.

Deze aanbieding is alleen geldig op zaterdag 4 en zondag 5 maart 2017!

Heb jij last van een winterdipje?

Rineke van den Berg - Tuesday, January 24, 2017

Winterdipjes komen elk jaar weer in dezelfde periode voor. 
Januari, nieuw begin, nieuwe kansen. Goede voornemens veranderen tijdens de start van het nieuwe jaar in een “gaat toch niet lukken” gevoel. 

Wil je tóch lekkerder in je vel zitten? De hele wereld weer aan kunnen? Nieuwe plannen maken voor dit nieuwe jaar en ze tot uitvoer brengen?


Wat extra vitamine B12 geeft meer kracht, helderheid en concentratie in je hoofd.

Nano Magnesium extra sterk schenkt je energie op celniveau en geeft je lichaam rust en herstel. 
Gebruik je al vitamine D3? Echte zonnevitamine in een handzaam spraytje voor optimale opname onder de tong. 


Voel je een  griepje of verkoudheid opkomen, denk dan eens aan Nano Zilver en Nano Zink.Maak eens overheerlijke kokosbonbons (zie recept) van WHoly Oly goed voor je zenuwstelsel en vitaliteit.  


’s-Morgens twee uitgeperste citroenen op de nuchtere maag herstellen en ontgiften de toxines van de lever. Je voelt je snel blijer!Recept kokosbonbons

Van deze kokosbonbons wordt je echt blij! Je hele lijf reageert alsof er een feestje is! En dat is het ook…alleen al om deze te maken. 

Benodigdheden:
 • 100 gram kokosolie
 • 50 gram roomboter
 • 15 gram ruwe cacao
 • 1 eetlepels gojibessen of cranberries 
 •        (of een mengsel daarvan) snij deze klein.
 • 1 eetlepel fijn gemaakte pecan noten 
 •        of amandelen of mengsel daarvan
 • 3 gedroogde pruimen zonder pit fijn gesneden
 • 1 eetlepel havervlokken
 • 3 eetlepels honing
 • 1 theelepel groene stevia bladpoeder
 • Snufje zout
 • Eventueel een klein beetje vanille (liefst natuurlijke)
 • Kokosrasp droog voor de decoratie 
Voor de variatie kan je ook gedoogde pruimen, gedoogde appels, pruimen en andere noten door deze bonbons doen.
Ook de decoratie kan met amandelschaafsel of fijngehakte hazelnoten.

 • Smelt de kokosolie, liefst au bain marie
 • Voeg de havervlokken toe en laat deze even wellen (5 minuten)
 • Voeg daarna de roomboter toe en laat deze smelten
 • Pan van het vuur
 • Voeg de gojibessen, pecan noten, pruimen, cacao, stevia, zout
 • Roer deze goed om en voeg de honing toe als laatste
 • Zet deze in de koelkast en laat alles opstijven
 • Voor het maken van de bonbons, neem telkens een stukje van de opgestijfde massa en draai een bolletje.
 • Zorg dat je handen niet te warm worden vanwege het smelten van de kokosolie
 • Rol de bolletjes door de kokosraps 
 • Laat ze in de koelkast tot het moment van serveren
 • Het staat leuk en gaat vroegtijdig smelten tegen om er kleine cupjes onder te doen.

De Kracht van Nano Magnesium

Rineke van den Berg - Friday, January 06, 2017
Magnesium wordt ook wel het anti-stressmineraal genoemd en vervult zo’n 200 functies in ons lichaam. Een tekort kan resulteren in o.a. geïrriteerdheid, vermoeidheid, slapeloosheid, hartklachten, pijn, depressie, astma, PMS, spierzwakte, krampen, angst- en paniekaanvallen, migraine en hoge bloeddruk. 
 • Magnesium draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid.
 • Magnesium draagt bij tot een elektrolytenbalans.
 • Magnesium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme.
 • Magnesium draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel.
 • Magnesium draagt bij tot een normale werking van de spieren.
 • Magnesium draagt bij tot een normale eiwitsynthese.
 • Magnesium draagt bij tot een normale psychologische functie
 • Magnesium draagt bij tot de instandhouding van normale botten.
 • Magnesium draagt bij tot de instandhouding van normale tanden.
 • Magnesium speelt een rol in het celdelingsproces.
Indicaties om nano magnesium in te zetten:
 • Stress > groter verbruik door spieren, zenuwen én hersenen en tevens vergrootte afvoer via urinewegen
 • Spierkrampen, spierpijn, trillende oogleden of mondhoeken.
 • Verminderde concentratie, vermoeidheid
 • Depressie (samen met goud, platina of kruiden )
 • Verstoorde bloedsuikerspiegels (samen met goud)
 • Verhoogde bloeddruk, hartkloppingen, angst en paniekaanvallen
 • Detoxificatie kuren (samen met zilver)
 • Slaapproblemen
 • Menstruatiekrampen (samen met ijzer bij gevoel van slapte)
 • Hoofdpijn, migraine
 • Zenuwpijn (samen met goud)
 • Hoge inname Vit D  (advies: samen met okinawa Zeekoraal mineralen)