Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

Blije buik soep - recept

Rineke van den Berg - Friday, December 21, 2018


BLIJE buik soep recept

Buik blij, jij blij. Daarbij hoort een heerlijk eigen gemaakte simpele soep. De drukke feestdagen staan weer voor de deur en vreetgekte slaat toe. Je hele spijsvertering ontregeld en kilo’s komen we met elkaar aan van alle vulling en weinig echte voeding. Bizar dat we ons laten leiden door leuzen zoals “luxe voor iedereen” “hier vind je alles voor een onvergetelijke kerst”, “de allerfijnste maaltijden van het jaar”, “Lijnen doen we volgend jaar, nu genieten” en meer verlokkelijke teksten om meer te kopen dan je nodig hebt. De tijd om met een bezwaarde buik uitgeput op de bank te zitten. Een onbevredigd gevoel bekruipt je terwijl we toch het feest van de vrede op aarde vieren. Kerststress krijg je ervan. 

Waar je wel heel vredevol van wordt is deze blije buik soep. Simpel en heerlijk voedend voor je buik en darmflora.
Dit recept is voornamelijk op knolgewassen gebaseerd is daardoor super aardend en ontspannend.

Aardpeer
Wonderlijk gevormde wortelknolletjes met daarin gebundeld zonlicht. In de zomer draagt deze plant prachtige gele bloemen die hun kopjes steeds naar de zon gericht houden. Logisch toch dat je hier in de winter profijt van hebt.
Heerlijk zoet zijn ze in de soep door de aanwezige inuline. Inuline is een feestmaal voor je darmflora. Rauw is deze delicatesse stabiliserend op de suikerspiegel.
Aardpeer is geen aardappel en behoort niet tot de nachtschade. Mineralen worden door deze vergeten groente beter opgenomen en ook de hormoonhuishouding wordt gebalanceerd. Lekker antistress dus.

Koolraap
Deze wintergroenten is eigenlijk de wortel van een koolsoort, die ook weer zich als knol vormt. De koolraap heeft een wat sterkere smaak, maar laat zich prima combineren met de zachte smaak van aardpeer en aromatische knolselderij. Koolraap bevat calcium, ijzer, fosfor, kalium, zink en zelfs een beetje magnesium. Koolraap vult je mineralen aan op een natuurlijke manier en maakt je ontspannen.

Knolselderij:
Deze zeer aromatische knol geeft ieder gerecht een fantastische smaaksensatie. Knolselderij is een echte mineralenbom. Reguleert de waterhuishouding in je lichaam.

Kurkuma:
Van alle wortels die je maar voor kunt stellen heeft de Kurkuma (geelwortel) de meest helende kwaliteiten. Helpt je lever om toxines af te voeren. Verlicht je jouw lever wordt je sowieso blijer.

Gember:
Heerlijk verwarmend en tevens ontgiftend voor het lichaam.

Keltisch zeezout
Wel 84 mineralen tellenden zout uit Bretagne (Frankrijk) is een krachtige smaakmaker en vult alle mineralen aan. Keltisch zeezout bevat ook vele kleideeltjes. Darmen reageren goed op klei omdat deze ongerechtigheden absorberen.

WHoly Oly kokosolie:
Prachtige olie die alle voedingsstoffen beter op laat nemen en geen belasting aan de lever geeft. Darmen worden erg blij van deze krachtpatser.

Ui en knoflook:
Bacterie killers eerste klas en fantastische smaakmakers. Speel met de hoeveelheid en bak ze licht in de kokosolie. Niet te warm bakken en alleen glazig.

Wat heb je nodig voor een flinke pan soep?
Voor ongeveer 5 liter soep heb je het volgende nodig”:
Een flinke soeppan
500 gram aardpeer
1 middelgrote koolraap
1 middelgrote knolselderij
1 theelepel bio kurkuma
1 stuk gember (altijd bio kopen)
een klein handje Keltisch zeezout
2 rode uien en twee teentjes knoflook (of naar behoefte)
2 flinke eetlepels kokosolie

Hoe ga je te werk?
* Zet een pan met 3 liter water samen met Keltisch zeezout (met zout kookt het water sneller)
* Snij ondertussen de aardpeer, knolselderij en koolraap in stukken en doe ze in de pan met
   kokend water.
* Kook alles gaar en maak er een gladde soep van met de staafmixer.
* Bak met de kokosolie op laag vuur de gefruite uien en knoflook.
* Voeg deze samen met de kurkuma en klein gesneden of geraspte gember in de soep.
* Maak deze op smaak met extra zout en peper en eventueel wat peterselie.
* Vries eventueel porties in voor andere momenten van blije buik ervaringen.

Serveer deze soep met een klontje kokosyoghurt, bio natuurlijk!
 
Fijne ontspannen feestdagen voor jou en je buik
😉