Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

Berberine, detox kampioen

Piet Kukler - Thursday, February 28, 2019


In het oude China wist men het zeker! De Berberis bes  kan als natuurlijk antibioticum worden ingezet. Maar ook werden er meer verhalen verteld over de superkracht van dit gele besje. Zo zou Berberine (de werkzame stof van de Berberis bes) het leven niet alleen verlengen, maar ook de kwaliteit hiervan aanzienlijk verbeteren. Zo is bekend dat Berberine een helend effect heeft op het darmslijmvlies, maar ook bij gewrichtsaandoeningen zoals reuma, artritis en artrose. Eigenlijk logisch als je weet dat Berberine een breedband ontstekingsremmer is. Berberine is een prachtig natuurlijk middel die bij veel kwalen kan worden ingezet.
Berberine werkt met haar fel gele kleur heilzaam op de lever en helpt haar te ontdoen van toxines. Berberine helpt het darmslijmvlies van de darmen te herstellen. Zoals je weet begint een goede gezondheid in de darmen.
Daarnaast voert Berberine chemische stoffen snel het lichaam uit. Dat kan goed zijn behalve als je medicatie slikt. (zie de waarschuwing onderaan)

Detoxkuur met Berberine
In het voorjaar is het fijn om een detoxkuur te doen. Toxines en afvalstoffen heb je snel weer in je lichaam….hoe gezond je ook leeft. We wonen nu eenmaal in een land waar je eerder chemische stoffen binnen krijgt dan een troost/ zoethout prijs in de postcode loterij.

Gebruik:
1e optie speciaal voor de detox ervaringsdeskundigen
Ben je altijd al gewend om tijdens het voorjaar jezelf te innerlijk te reinigen, sapvasten te doen of te detox kuren? Dan kan je kiezen voor een kuur van 1 maand. Je neemt dan twee capsules per dag in.
Na 30 dagen is je kuur klaar.

2e optie de “lief zijn voor jezelf” detox kuur:
Tijdens detox kuren voel je jezelf vaak slap en duizelig? Neem dan slechts 1 capsule Berberine per dag. Jouw lichaam sowieso aan de gang, maar alles gaat dan geleidelijk. Berberine helpt je om je darmen herstellen, jouw lever te ontgiften en toxines op een zachtere wijze als hier boven af te voeren. Wees maar heel lief voor jezelf. Zo heb je meer “lol” in detoxen en voel je de behoefte om dit misschien meerdere malen te doen.
Na 60 dagen ben je klaar!

Advies
Inname: Liefst zo’n 30 minuten voorafgaand aan de maaltijd met een glas water. Je zou ook tijdens deze kuur minder kunnen eten of intermittent fasting (hierbij eet je slechts 8 uur per dag en laat het lichaam 16 uur herstellen) toe kunnen passen om het effect te ondersteunen.
Wandel dagelijks minimaal een half uur in de natuur. Zo’n wandeling is heerlijk voor je lichaam en geest. Door de wandeling verbeterd je doorbloeding en voer je extra afvalstoffen af.

Laat in ieder geval alcohol, koffie, zoetigheid en tarwe 's achterwege. Drink zuiver water om alle afvalstoffen goed af te voeren.

De kuur is klaar!  De lente is begonnen! Weg met voorjaarsmoeheid. Zo kan je voluit genieten van het prachtige lenteweer.

Oude / nieuwe geneeskunde
Nu in de nieuwe geneeskunde worden dit soort heilzame kruiden helaas niet meer ingezet. Jammer! Al meer dan 3000 jaar geleden werkten de Chinese en Indiase artsen succesvol met helende planten zoals Berberis, Gember, saffraan en ook het krachtige Kurkuma (met de werkzame stof Curcumine). Wat toen goed werkte voor de mensheid werkt nog steeds. Daarnaast werden de Chinese en Indiase artsen betaald als ze de mensen gezond hielden. Letterlijk hielden ze een vinger aan de pols. Nu betalen we ons scheel aan artsenij en wat er allemaal bijkomt. Wellicht kunnen we leren van deze oude kennis die gelukkig niet verloren is gegaan.
 
Berberine doet nog meer!
Verder zou Berberine kunnen ondersteunen in de behandeling tegen kanker en de bloeddruk verlagen. Berberine verlaagt en stabiliseert de suikerspiegel in het bloed, maar werkt ook regenererend op de lever. Stabiliseert het cholesterolgehalte en zou preventief werken tegen Malaria en Alzheimer.

Parasieten en Berberine gaan niet samen en dus kiezen deze vaak verstorende organismen evenals ziekmakende bacteriën snel het hazenpad.

Darmen reageren prima op de inname van Berberine. Zoals wij van onze cliënten terug horen zijn veelal hun darmen al binnen een maand op orde. Dit kun je zien aan een goede en stevige ontlasting die niet aan de toiletpot plakt, je hoeft alleen even omkijken om het te kunnen zien. Zo kan je trots zijn op jouw eigen prachtige “ontlasting”.  

We kunnen veel leren van de oude wijsheid die nog steeds fantastische, maar vooral gezonde inzichten geeft. 
En eigenlijk zouden we onze arts(en) alleen maar moeten betalen als hij/zij ons gezond hield, net zoals in het oude China.

Berberine is voor ons een meervoudig gezondheids en detox kampioen!

 Let wel op! Berberine voert chemische stoffen snel uit het lichaam. Dus slik je chemische medicijnen? Het kan dan zijn dat jouw medicatie minder of zelfs niet werkt. Aan de andere kant is het natuurlijk een aardige “bijwerking” van Berberine.