Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

B12, nog meer ontdekkingen

Piet Kukler - Wednesday, May 15, 2019

De krachtpatser Vitamine B12 blijkt uit onderzoek een nog bredere werking te hebben dan men eerder vermoedde. Vitamine B12 is een essentiële vitamine voor het goed functioneren van ons totale lichaam en geest!  Maar dat is nog niet alles. Recentelijk is ontdekt dat vitamine B12 ook ons microbioom (onze eigen micro-organisme) voedt en ons op deze wjze ondersteunt om een gezond leven te leiden.

DNA herstel
Al langer is bekend dat vitamine B12 ons DNA kan herstellen. Dus ook op dit niveau werkt B12 ten dienste van ons totale bestaan.  B12 is van alle vitamines het lastigste om te zetten voor ons lichaam immers, er komen wel 30  vernuftige processen op gang om een vitamine B12 om te zetten tot een bio-actieve (goedopneembare)  vorm. Deze vorm kunnen wij, maar ook ons micro-organisme goed opnemen en op deze wijze de herstelwerkzaamheden uitvoeren. B12 naar de bio-actieve vorm omzetten vraagt energie van het lichaam. Ben je al zo moe door een B12 tekort? Dan kan het lichaam de benodigde energie niet leveren om de B12 om te zetten ten dienste van jou. Aanvullen is dan van levensbelang, maar dan alleen de bio-actieve vorm B12 kan je dan weer op de rit krijgen. Deze onbekende factor wordt vaak  over het hoofd gezien. De B12 gerelateerde klachten blijven bestaan. Onbegrijpelijk dat er regulier zoveel patiënten met een heel duidelijk B12 tekort en bijbehorende (zeer ernstige) klachten met verrassende (mis)diagnoses en medicatie opgezadeld worden. 

Daarnaast hebben juist medicijn gebruikende mensen vaker een vitamine B12 tekort. Bijvoorbeeld bij gebruik van de anti conceptiepil of spiraaltje, maar ook cholesterolverlagende middelen slurpen vitamine B12 weg. 

Gebruik je bijvoorbeeld: een anti-conceptie middel (de pil en ook spiraaltjes), maagzuurremmers zoals Omeprazol, maagbeschermers, Metformine (bij diabetisch 2), alle medicatie bij maag – darmklachten? Ja, en zelfs Rennies?! Dan kan het zomaar zijn dat je een vitamine B12 tekort hebt. 

Als er toch besloten wordt tot een B12 bloedtest, maar als de reguliere bloedtest geen tekort aan vitamine B12 laat zien maar deze ook nog aan de hoge kant is….wat dan? Sowieso zijn de reguliere bloedwaarden voor vitamine B12 gebaseerd op een standaardisering van tientallen jaren geleden.  Daarnaast kan een laag gedoseerde, simpel en goedkoop B12-je jouw bloedwaarde onheus ophogen en de bloedwaarden regulier positiever laten lijken. Zo kom je niet af van je werkelijke B12-tekort gerelateerde klachten.  Dus trek je eigen conclusie……

Verstoorde of verminderde B12 opname kan ook ontstaan door: -  Bacteriële overgroei.   - Parasieten zoals lintworm.   - Ziekte van Crohn.  - Colitis Ulcerosa.  -  Vervuilde en slechtwerkende darmen.  - Maagverkleining of verwijdering.  - Helicobacter pylori (maagzuurresistente bacterie in het maagslijmvlies).  - Te weinig maagzuur. -  Verruilde en/of overbelaste lever.

Al jaren zetten wij ons in om mensen bewust te maken dat achter vele (vage) klachten vaak een vitamine B12 tekort schuilgaat. Klachten die regulier niet gezien worden of afgescheept met “het zit tussen je oren”, of “je moet er maar mee leren leven” zijn wat ons betreft loze woorden! 

Iedereen verdient een optimaal en gezond leven zodat je echt kunt genieten van alle moois wat het leven te bieden heeft!

B12 van Sanacore sturen wij altijd zonder verzendkosten naar je toe in een brievenbus pakketje, dus hoef je niet thuis te blijven.