Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

Abrikoospitolie, de held van snel huidherstel

Rineke van den Berg - Friday, August 30, 2019


Abrikoospitolie wordt snel door de huid opgenomen en beschermt per direct de huid tegen beschadigingen van teveel zon (zon is goed voor je huid, maar verbranding beschadigd). Abrikoospitolie maakt in de huid elastine en collageen aan zodat de huid weer glad en strak wordt, zelfs bij de tere oogstreek werkt Abrikoospitolie zacht en gladmakend. Ja, zelfs oog make-up vliegt van de oogleden op delicate en verzorgende wijze.

Vreemde ruwe plekjes?
Abrikoospitolie kan werken tegen ruwe en vreemde plekjes op de huid. Ze verdwijnen vaak met het dagelijks aanbrengen van een beetje Abrikoospitolie. Natuurlijk is gezond verstand hierbij een must en bij twijfel is een bezoek aan de arts aan te raden.

Met 100% natuurlijke huidverzorging kun je niet jong genoeg beginnen.

Voor baby’s is de Abrikoospitolie een weldaad voor de gevoelige geïrriteerde en allergisch reagerende huid en werkt uitstekend tegen luieruitslag. Daarnaast is Abrikoospitolie een zeer krachtige antioxidant die de huid beschermt tegen kwalijke invloeden van buitenaf. Deze olie is een eerste klas verzachter van rode plekken en andere huidellende zoals acne. 

Oervolkeren
Als we terug gaan in de tijd zien we dat vele volkeren de Abrikoos en haar pit als krachtig middel tegen allerlei aandoeningen gebruikten. Zo consumeren de leden van de Hunza-stam grote hoeveelheden abrikozenpitten om hun gezondheid te waarborgen. Hoe belangrijk de Abrikozen voor hen waren blijkt uit het feit dat hun status in de groep mede wordt bepaald door het aantal abrikozenbomen dat ze bezitten.

Welke werkzame stoffen bevat Abrikoospitolie?
De vitamines A, B1, B2, B3, B5, B6, B17 (Amygdaline, Laetrile), C en E. Tevens bevat deze olie de mineralen Calcium, Koper, IJzer, Magnesium, Mangaan, Natrium, Fosfor en Sulfer. En verder o.a. : Linolzuur, rijk aan omega 3 en 6, Alfalinoleenzuur, Stearinezuur en Palmitinezuur.

Een menging van 3 op 1 met Abrikoospitolie en Rozenbottelolie kan helpen tegen littekens en laat je huid weer stralen.