Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

Recept helende kippensoep

Rineke van den Berg - Tuesday, March 24, 2020


Kippensoep staat al honderden jaren bekend bij vele volksstammen (wordt ookwel de Joodse penicilline genoemd) als geneesmiddel bij griep (virusinfectie) en verkoudheid. Kippensoep bevat een stofje wat lijkt op acetylcysteïne, dit helpt de slijmvliezen in het lichaam op een natuurlijke wijze te herstellen. Ook helpt het daadwerkelijk de ellende veroorzakende vervelia’s aan te pakken en af te voeren. 

Natuurlijk maak je zo’n soep van bio-scharrelkip en laat je deze samen met Keltisch zeezout wel 24 tot 48 uur of meer trekken op laag vuur. Als je dan ook knoflook, salie, gember en uien toevoegt heb je een echte helende soep gemaakt. 

Wat heb je nodig?

Biologische soepkip (in het vriesvak bij de natuurvoedingswinkel) Of kippenpoten en/of vleugels (biologisch). 

Ruime pan met zuiver water – 5 tot 7 liter

Flinke hand met Keltisch zeezout

Gember geraspt 

Salie vers gesneden

Knoflook 3 tenen

Gesnipperde uien 3 stuks

Peterselie vers 

wat Cayenne peper

Andere soepgroenten

 

Hoe ga je te werk?

* Verwarm het water en zout totdat het kookt

* Doe de kippen of delen van de kip in de pan (wel belangrijk dat de botjes meegaan).

* Verwarm de kip totdat het bijna kookt.

* Laat dit geheel 24 tot 48 trekken op zeer lage vuur.  Ook kan je de soep na 3 uur van het vuur afhalen en afdekken met dekens en kussens of gebruik een hooikist. Zo trek je alle helende stoffen uit de kip.

* Nadat de kip getrokken is haal je deze uit de pan en maak je het vlees los van de botjes. Het vlees kan weer in de pan samen met de andere ingrediënten. Verwarm tot koken alles goed door voor zo’n 30 minuten. 

* Je soep is klaar.

Hoe te gebruiken?

Neem in geval van ziekte dagelijks 2 à 3 koppen kippensoep als je daar trek in hebt. Forceer niets! 

Als onderhoudsdosering 1 kop per dag.

Voeg aan elke kop soep een theelepel Green force of life (Moringa Oleifera bladpoeder) toe.  Moringa is complete voeding bevat alle essentiële vitamines en mineralen die een mens nodig heeft. Daarnaast bevat Moringa een unieke stof: zeatine. Deze werkzame stof zorgt ervoor dat alle voedingsstoffen beter opgenomen worden.  Dus ook alle ingrediënten en werkstoffen van de kippensoep. 

Let wel op! Kippensoep is snel bedorven dus steeds goed koel wegzetten. Invriezen van porties is beter dan dagen lang de soep te laten staan.

Eet smakelijk!