Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons recepten boekje met overheerlijke kokosolie recepten cadeau:

TESTMETHODE BIJ UITSTEK: VAS-POLSDIAGNOSTIEK

Piet Kukler - Wednesday, March 18, 2015


Bij het testen van eventuele tekorten en om te onderzoeken waar het lichaam wel of niet bij gebaat is, maakt Rineke al geruime tijd gebruik van onder andere de VAS Polsdiagnostiek.

VAS staat voor 'Vasculair (m.b.t. de bloedvaten) Autonoom Signaal'

In 1967 ontdekte de Franse arts en ooracupuncturist dr. Paul Nogier dat een lichte aanraking van een pijnlijk punt op de oorschelp een voelbare verandering aan de polsslag van de patiënt veroorzaakte. Raakte hij de oorschelp op een andere plaats aan dan gebeurde er niets met de polsslag. Daarna onderzocht hij verschillende manieren om de polsslag te stimuleren: met magneten, kleuren, verschillende substanties etc.. 

Nogier vond verschillende frequenties waarin onder andere oorzaken van verstoringen kunnen worden opgespoord en behandeld. Deze methode staat nu bekend als de polsdiagnostiek van Nogier met behulp van het Vasculair (m.b.t. de bloedvaten) Autonoom Signaal (VAS). Dit VAS is een reflex op aanraking of andere prikkels. 

Met het VAS kan de therapeut op verschillende niveau's verstoringen vinden: 

  • psychovegetatieve of chakra-niveau
  • energetische niveau
  • fysieke niveau
  • toxinentest
  • geneesmiddelentest
  • therapiecontrole
De therapeut kan met de VAS ook controleren of bepaalde gezondheidsproducten naar alle waarschijnlijkheid effectief zullen zijn en testen in hoeverre het lichaam op een specifieke therapie reageert. Aan de hand daarvan kan hij dan zo nodig de therapie of de dosering wat bijsturen.

Vrijdagmiddag Inloopmiddag 
Wil je deze testmethode zelf eens ervaren? Om gezondheidsproducten uit te testen en/of eventuele tekorten te kunnen constateren? Dit kan op onze Vrijdagmiddag Inloopmiddag